Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Lezersvragen Peter Schutte, 6 dec 2019 13:00

Zijn aandelen Enterprise Products Partners interessant?

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse midstream (transport- en opslagdiensten) olie- en gasbedrijf Enterprise Products Partners (EPD) kent, gekeken naar de koers van de laatste vier jaar, een vrij vlakke ontwikkeling. Die koersontwikkeling kent een zeer forse underperformance vergeleken met de S&P500, die in deze periode wel met 50% is gestegen. EPD staat hierin natuurlijk niet alleen. De gehele olie- en gasindustrie heeft de laatste jaren klappen gehad.

Hoge dividenden

EPD keert echter wel bijzonder hoge dividenden uit, die ieder jaar ook groeien. Dit jaar is in vier tussentijdse betalingen een totaalbedrag van $1,755 in contanten naar de aandeelhouders gevloeid. Dat is op de huidige koers van $26,32 goed voor een dividendrendement van 6,7%. Sinds 2015 heeft het bedrijf al $8,2375 per aandeel aan dividend uitgekeerd.

De huidige koers-winstverhouding van iets meer dan 12 lijkt ook niet overdreven hoog. Het jaar 2019 verloopt goed, nettowinst en vrije kasstroom liggen hoger dan het jaar ervoor. Bovendien heeft het bedrijf belangrijke strategische stappen gezet voor de toekomst door groeiprojecten aan zich te binden.

EPD mag mijns inziens beperkt opgenomen worden in de portefeuille.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.