Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Investeringsmaatschappij HAL (te) goedkoop, aandeel naar kopen

0 0 Leestijd ongeveer

HAL heeft de waardering van de beleggingen tegen het licht gehouden. Die neemt zodanig toe dat wij het advies tegen het licht houden. 

Investeringsmaatschappij HAL heeft een update gegeven over de waarde van het bedrijf per aandeel. Aan het einde van het derde kwartaal bedroeg de nettovermogenswaarde nog €160,05 per aandeel, maar vanwege koersstijgingen op de beurs is de waarde per 15 november verder opgelopen naar €165,33. Dat is een forse toename ten opzichte van de stand op 30 juni van dit jaar: €139,85.

De toename wordt vooral veroorzaakt op het bod van €28 per aandeel op GrandVision. HAL heeft 76,7% van de aandelen in deze optiekketen in handen. Ook de waarde van het belang in Vopak is de laatste maanden toegenomen.

Opbrengst

Een fors deel van de waarde van HAL zit nu nog in GrandVision. Maar zodra de verkoop is afgerond (volgens planning binnen anderhalf jaar) zal HAL €5,5 mrd aan cash hebben. Het is natuurlijk interessant wat er met dat geld zal gaan gebeuren. Waarschijnlijk zullen nieuwe investeringen een belangrijke bestemming worden. Een extra dividenduitkering is ook een mogelijkheid.

Aandelen Hal Trust ondergewaardeerd

De onderwaardering van het aandeel ten opzichte van de vermogenswaarde is inmiddels ongeveer 13%. Dat is voor mij reden genoeg om het advies te verhogen naar ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!