Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Academy special optietips: bepalend element

0 0 Leestijd ongeveer

In een niet eens zo gunstig beursklimaat leverden veel optietips nog aardige winsten op. Enkele uitschieters brachten de grote rendementen binnen en de verliezen op de verkeerde tips, bleven vaak beperkt tot de inleg.

Een aantal elementen bepalen mijn strategie voor de optietips. Een daarvan is dat er over een periode van enige maanden en langer een grotere kans is dat koersen stijgen dan dat ze dalen. En hoe langer de periode, hoe groter de kans op stijgingen. Dat is waarom ik meestal kies voor optietips die baat hebben bij hogere koersen.

Beleggers Belangen Academy
Dit artikel is onderdeel van een maandelijkse special uit ons tijdschrift. Met steun van onze academy helpen wij u onder andere bij het gestructureerd opbouwen van vermogen en de optiehandel. Daarnaast volgt altijd een update van de Hoogdividendportefeuille, die centraal staat in de opleiding dividendbeleggen. De andere academy-artikelen vindt u hier.

Nederland en Duitsland

De meeste optietips hebben een Nederlandse onderliggende waarde, vaak de AEX, maar ook specifieke Nederlandse aandelen. Ook Duitse aandelen en de DAX komen regelmatig voor. De laatste paar jaar hebben de Nederlandse en Duitse markten een niet al te positief koersverloop. De AEX-index staat ongeveer 4% hoger dan 24 maanden geleden, de DAX ongeveer 7% lager. Dat is dus op zich geen gunstig klimaat voor mijn strategie.

Gelukkig blijft het gemiddelde rendement van de optietips redelijk overeind. Dat komt ten eerste doordat er veel beweging is geweest de afgelopen jaren. Er zijn een aantal periodes geweest met flinke stijgingen, die forse winsten hebben opgeleverd. De periodes met dalingen leverden verliezen op, maar vaak bleven die beperkt tot de inleg.

Uitschieters

Een andere factor is dat een aantal aandelen in de afgelopen paar jaar het wel goed heeft gedaan. Zowel ASML als ASMI bijvoorbeeld staat in de buurt van de hoogste koers ooit. Niet toevallig hebben de optietips op deze twee zeer goed gerendeerd. Het goede nieuws is dus dat de optietips in een niet al te gunstig klimaat goed winstgevend zijn. Als er weer eens een langere opgaande periode komt, dan zal het gemiddelde resultaat daarvan profiteren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!