Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 17 sep 2019 16:58

DSM gaat zich niet verslikken

0 0 Leestijd ongeveer

DSM is een van de gegadigden voor de overname van de nutrition-tak van DuPont.

DSM onderzoekt de mogelijkheden om een bod uit te brengen op de nutrition-tak van DuPont. Het Amerikaanse bedrijf heeft deze activiteiten in de etalage gezet als onderdeel van een opsplitsingsstrategie. De divisie sluit heel mooi aan bij de divisie Nutrition van DSM.

Het prijskaartje van mogelijk $25 mrd is echter lastig te verteren. Zelfs als de divisie Materials voor een redelijke prijs wordt verkocht en de nettoschuldpositie stijgt naar 2,5 maal de ebitda (2019: 0,75), komt het bedrijf zeker $10 mrd tekort.

DSM verslikt zich niet in overname

De vrees voor een verwaterende aandelenuitgifte heeft de koers donderdag ruim 3% lager gezet. Die angst is ongegrond. De onderneming voert een verantwoorde financiële koers, gericht op de lange termijn. Het bedrijf waagt alleen een transactie als daarmee veel waarde toegevoegd kan worden. Bovendien zijn er meer geïnteresseerden en overweegt DuPont ook een split-off. De kans dat DSM zich verslikt in een grote overname is heel klein en het koopadvies blijft van kracht.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!