Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Lezersvragen Michiel Pekelharing, 26 jun 2019 17:00

Is medicijnfabrikant Teva koopwaardig na de enorme koersdaling?

0 0 Leestijd ongeveer

Bij generieke-medicijnfabrikant Teva is de afgelopen jaren heel veel mis gegaan. Het lijkt erop dat de gifbeker voor de maker van generieke medicijnen nu zo goed als leeg is. Maar is Teva koopwaardig?

De onderneming betaalde in 2015 veel te veel voor branchegenoot Actavis ($40,5 mrd) en verloor het Amerikaanse alleenrecht op de verkoop van eigen middel Copaxone tegen MS. Tot overmaat van ramp werd het bedrijf in de Verenigde Staten aangeklaagd voor zijn rol in de pijnstillersepidemie. Binnen vier jaar daalde de beurskoers van $70 naar minder dan $9.

Uitdaging voor Teva

De in 2017 aangetreden topman Kåre Schultz maakt nu goede voortgang met het verlagen van de kostenbasis. Het doel van $3 mrd voor eind dit jaar is binnen handbereik. Het juridisch risico neemt na deze week wat af door een pijnstiller-schikking van $85 mln in Oklahoma. Hoewel het een uitdaging wordt om de schuldenlast op lange termijn terug te brengen, is een liquiditeitscrunch op korte termijn onwaarschijnlijk na een herstructurering van kredieten. Met het oog op de afnemende risico’s en de voorzichtige operationele verbetering vanaf 2020 verdient Teva een speculatief koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!