Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 8 jun 2019 12:00

Dividend Exxon naar nieuw record, Lucas Bols blijft kwakkelen

0 0 Leestijd ongeveer

In Nederland was er de afgelopen weken net als in de rest van Europa weinig te melden op dividendgebied. Het Europese dividendseizoen is inmiddels weer zo goed als voorbij en beleggers zullen in veel gevallen weer een jaar moeten wachten op de volgende uitkering. In de Verenigde Staten verhoogde een aantal Dividend Aristocrats opnieuw hun uitkering, zoals Exxon Mobil.

Lucas Bols

Likeurenproducent Lucas Bols zal net als vorig jaar een slotdividend van €0,25 uitkeren. Bij de huidige beurskoers van iets minder dan €15 levert dat een geschat dividendrendement van 4% op. Het aandeel Lucas Bols doet het bijzonder slecht op de beurs. De koers staat dichtbij een nieuw dieptepunt sinds de beursgang in 2015. Het slotdividend zal normaal gesproken in september worden uitgekeerd.

CoreSite Realty

De vastgoedinvesteerder, voluit Datacenter Real Estate Investment Trust CoreSite Realty, verhoogt het dividend dit jaar met bijna 11% tot $1,22 per kwartaal. Bij een beurskoers van $117 is het geschatte dividendrendement ruim 4%. CoreSite zat eerder in de Dividendportefeuille, maar werd tijdens de verkoopgolf eind vorig jaar helaas uitgestopt. Dit jaar is er een plus van 35% en noteert het aandeel rond de hoogste koers aller tijden.

Marriott International

Het in 2019 ruim 17% hogere dividend van Dividendportefeuille-aandeel Marriott International stelt allerminst teleur. De uitbater van bekende hotelmerken, naast Marriott onder meer Sheraton, Westin, Bulgari, Ritz-Carlton en Courtyard, schroeft de betaling op naar $0,48 per kwartaal. Bij een koers van ruim $130 geeft dat een geschat dividendrendement van 1,5%.

Cardinal Health

Dividend Aristocrat Cardinal Health keert dit jaar 1% meer dividend uit. De betaling per kwartaal gaat naar $0,4811 per aandeel, wat een dividendrendement van 3,9% geeft. Het aandeel van de aanbieder van ‘health care services’ ligt er in lijn met sectorgenoten erg slecht bij op de beurs en verloor in 2018 bijna een derde van zijn waarde. Dit jaar is er vooralsnog een kleine koerswinst van 5%.

Caterpillar

De in de Dow opgenomen producent van zware (mijn)bouwmachines krikt het dividend dit jaar met 20% op tot $1,03 per aandeel. Caterpillar doet dat inmiddels al ruim 25 jaar op rij. Het aandeel leverde recent flink in en biedt bij een koers van iets minder dan $140 een dividendrendement van 3%. Caterpillar heeft momenteel een beurswaarde van ruim $70 mrd.

Apple

Zoals verwacht verhoogt Apple ook dit jaar het dividend. Aandeelhouders van de technologiereus – die voor het belangrijkste deel van zijn omzet afhankelijk is van de iPhone – krijgen 5,5% meer uitgekeerd, ofwel $0,77 per kwartaal. Dat geeft bij een beurskoers van $182 een dividendrendement van 1,7%. Het aandeel Apple leverde recent in, maar plust dit jaar nog altijd bijna 16%.

IBM

Het kwakkelende IT-servicesbedrijf International Business Machines, dat zichzelf omschrijft als een ‘cognitive solutions and cloud platform company’ verhoogt het dividend in 2019 met iets meer dan 3% tot $1,62 per kwartaal. Bij een beurskoers van $140 is het dividendrendement liefst 4,6%. Qua dividendgroei en beurskoers kon IBM, dat nog altijd moeite heeft de omzet structureel te laten groeien, de laatste jaren weinig potten breken. De beurswaarde van IBM is ondanks de slechte prestaties op de beurs de laatste jaren nog wel ruim $117 mrd.

J&J

Healthcare-gigant Johnson & Johnson, vanaf dag één opgenomen in de Dividendportefeuille, verhoogt het dividend dit jaar met 6% tot $0,95 per kwartaal. Het is daarmee het 57ste jaar op rij dat Dividend Aristocrat J&J het dividend verhoogt. Het dividendrendement is 2,7% bij een koers van $140. De beurswaarde van IBM is ondanks de slechte prestaties op de beurs de laatste jaren nog wel ruim $117 mrd.

PepsiCo

Ook Dividendportefeuille-aandeel PepsiCo verhoogde begin mei het dividend. Aandeelhouders krijgen er 3% bij, waarmee de drankenproducent fors gas terugneemt ten opzichte van vorig jaar. Toen krikte Pepsi, mede vanwege een eenmalige fiscale stimulans, het dividend met ruim 15% op. Bij een koers van $128 is het dividendrendement ongeveer 3%. Dividend Aristocrat PepsiCo verhoogt het dividend inmiddels al 47 jaar op rij.

Exxon betaalt bijna $15 mrd
Oliemajor Exxon Mobil, net als JNJ een Dividend Aristocrat, beloont aandeelhouders met een 6% hoger dividend. Per kwartaal gaat de uitkering naar $0,87, wat bij een koers van $75 een dividendrendement van 4,6% geeft. Het aandeel Exxon viel recent wat terug maar plust in 2019 nog altijd ruim 10%. Per jaar betaalt Exxon maar liefst $14,7 mrd dividend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!