Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 27 mei 2019 10:35

Beurzen Vandaag: rust in de handelsstrijd, grote fusie in autosector

0 0 Leestijd ongeveer

Vandaag op de beurzen: de pauze in de handelsstrijd geeft beurzen weer moed, Fiat Chrysler wil een fusie met Renault en de Amerikaanse beurs blijft vandaag dicht. 

NEDERLAND

Nederlandse aandelen starten de laatste week van mei positief. De AEX staat na een half uur 0,6% hoger. De handelsoorlog bepaalt nog altijd het sentiment op de beurzen, en de relatieve rust de laatste dagen lijkt beleggers gerust te stellen. Maar een negatieve tweet van de Amerikaanse president Trump of nieuwe vergeldingsmaatregelen van zijn Chinese ambtgenoot Xi kunnen de beurzen zo weer flink lager zetten, terwijl een vorm van toenadering juist een flinke stijging zou veroorzaken. Dit zijn dan ook typisch weken waarin beleggers vooral aan de langere termijn moeten blijven denken.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

Ook Europese aandelen beginnen vandaag vooral met plussen. En ook op de Europese markten is er weinig nieuws te bespeuren. Een interessant bericht is dat Fiat-Chrysler wil fuseren met Renault. Het plan komt van het Italiaans/Amerikaanse bedrijf. De combinatie zou €5 mrd aan kostenbesparingen moeten opleveren.

Het aandeel Société Générale noteert vandaag ex-dividend. Aandeelhouders ontvangen €2,20 per aandeel.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Banco Santander +2,0%
  • Daimler +1,6%
  • BMW +1,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Safran -0,3%
  • Vivendi -0,1%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse indices hebben bescheiden winsten geboekt. De Dow Jones deed het nog relatief goed, met een plus van 0,4%. Vorige week was de handelsoorlog weer de bepalende factor. Het lijkt er sterk op dat dit deze week weer het geval zal zijn.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

Er zijn allerlei berichten waaruit blijkt dat het niet goed gaat met de Chinese economie. Een belangrijke graadmeter om in de gaten te houden is de Chinese munt, de yuan. Deze is in mei fors gedaald tegenover de Amerikaanse dollar. De VS en China zijn zoals bekend verwikkeld in een handelsoorlog. Een lagere munt heeft nadelen, maar een niet onhandig voordeel is dat de export erdoor wordt bevorderd. Bij een lagere yuan kunnen Chinese exporteurs hun producten aanbieden voor lagere prijzen, uitgedrukt in dollars, en toch dezelfde opbrengst in yuans ontvangen.

AGENDA

Vandaag blijft de Amerikaanse beurs gesloten vanwege Memorial Day.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!