Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Advies Stephen Hendriks, 1 mei 12:22

Sanofi presteert beter dan verwacht

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Sanofi publiceerde beter dan verwachte winstcijfers maar past de verwachting voor heel 2019 niet opwaarts aan.

De eerstekwartaalcijfers van Sanofi werden met opluchting begroet. De beurskoers steeg met 3,5% nadat de farmaceut een stijging van de winst per aandeel van 10,9% tot €1,42 bekend had gemaakt. Tegen constante wisselkoersen was de stijging 9,4% maar ook dat was beter dan verwacht. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en overnames steeg de omzet met een acceptabele 3,8%.

Winstprognose

Toch verhoogde Sanofi de winstprognose voor 2019 niet. Als gevolg van veranderende regels voor de inkoop van medicijnen in China zal de groei daar in de rest van het jaar namelijk minder zijn dan in het eerste kwartaal. Verder worstelt Sanofi met concurrentie van Roche voor zijn hemofiliemedicijn Eloctate en met forse prijsdruk voor cholesterolremmer Praluent. De voor dit jaar door Sanofi verwachte groei van de winst per aandeel van 3-5% tegen constante wisselkoersen is echter zeker haalbaar. Ik ga nog steeds uit van een winst per aandeel van minimaal €5,70 voor 2019. Op een k/w van 13,5 en een dividendrendement van 4% blijft Sanofi koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!