Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Analisten Stephen Hendriks, 16 mrt 10:00

Credit Suisse houdt geloof in RELX

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Opzeggingen bij wetenschappelijke tijdschriften RELX leiden niet tot advieswijziging bij Credit Suisse.

Lagere groei

Credit Suisse is niet erg geschrokken van het nieuws dat de Universiteit van Californië zijn abonnement op de wetenschappelijke tijdschriften van RELX heeft opgezegd. De universiteit kon zich niet vinden in de hoge kosten en het uitgeefmodel van RELX. De wetenschappelijke tijdschriften bepalen ongeveer de helft van de omzet van de belangrijke divisie Scientific, Technical & Medical (STM). De opzegging verlaagt de autonome groei van de STM-divisie met 0,3 procentpunt, ofwel £9 mln per jaar.

Credit Suisse gaat daarnaast uit van opzeggingen in Ierland en Noorwegen. Daardoor zal de autonome groei van STM-divisie de komende drie jaar geen 1,8 maar 1% per jaar bedragen. Voor RELX als geheel verlaagt de bank de autonome groeiverwachtingen voor 2019 van 4,1 naar 3,8%. Door opzeggingen in Nederland en Frankrijk kan de autonome groei van de STM-divisie met nog eens 1,9 procentpunt dalen. In dat geval valt de autonome groeiverwachting voor heel RELX terug tot 3,2%.

Beperkte invloed

De wetenschappelijke tijdschriften zijn echter goed voor slechts 17% van de omzet en 22% van de operationele winst van RELX. Voor dit jaar heeft Credit Suisse de verwachte omzet en operationele winst van de STM-divisie met respectievelijk £20 en £10 mln verlaagd. Dat leidt tot een neerwaartse aanpassing van de winst per aandeel voor 2019 van slechts 0,4% en voor 2020 van 1%. Hoewel de bank erkent dat de perikelen rond het uitgeefmodel van de STM-divisie niet zomaar verdwijnen, handhaaft Credit Suisse het koopadvies voor RELX, dat liefst 15% goedkoper is dan Wolters Kluwer. Wel verlaagt de bank het koersdoel voor de Britse notering van RELX met 2% tot 1960 pence.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!