Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 5 mrt 14:40

TKH sluit jaar af met hoge groei

0 0 Leestijd ongeveer

TKH heeft een goed jaar achter de rug. De omzet nam met 9,8% toe in 2018, en de winst zelfs met 24,2%.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus werd al duidelijk dat het een mooi jaar zou worden. In het vierde kwartaal bleek de groei nog iets te zijn versneld, met 11,3% omzetstijging.

TKH onderscheidt drie divisies. De twee grootste, Industrial Solutions en Building Solutions, zijn ook de sterkst groeiende. Deze divisies kenden in 2018 een omzettoename van respectievelijk 11,5 en 10,6%. De derde, Telecom Solutions, blijft ver achter bij deze percentages, met een plus van 1,6%. Maar Telecom is goed voor nog geen achtste van de omzet, waardoor het remmende effect beperkt blijft.

Groei

Een klein deel van de groei wordt veroorzaakt door overnames. Volgens het bedrijf was de organische groei (dus zonder nieuwe toevoegingen) 9,4%. Ook in 2019 zal het groeitempo mede worden bepaald door acquisities. Afgelopen november is Lakesight Technologies ingelijfd. Dit bedrijf heeft een omzet van ongeveer €45 mln. Dit jaar zou de omzet van TKH daardoor tussen 2 en 3% hoger moeten uitkomen.

De gemiddelde groei over de afgelopen vijf jaar was 6,4%, en vorig jaar verliep dus bovengemiddeld. Voor dit jaar verwacht ik wel omzetgroei, maar het tempo zal denk ik dichter bij het gemiddelde liggen. Dat blijkt ook uit de outlook die het bedrijf heeft gegeven. TKH geeft daarin geen concrete verwachtingen voor dit jaar, maar de toon is wel gematigd positief. Ik houd daarom voorlopig vast aan mijn taxatie voor de winst per aandeel (wpa) van €2,90 voor dit jaar. Dat zou een winstgroei van 12,4% betekenen ten opzichte van vorig jaar.

Advies TKH

Het aandeel heeft op basis van een koers van €46 en mijn wpa-taxatie een k/w van 15,9. Dat is een redelijke waardering. TKH groeit harder dan de economie als geheel, maar niet veel harder. Het dividend is verhoogd naar €1,40, waardoor het dividendrendement 3,0% is. De balans is op orde, met een niet al te hoge schuld en een redelijke hoeveelheid cash. Al met al genoeg redenen om positief te zijn, maar er is geen reden om een flinke koersstijging op korte termijn te verwachten. Daarom blijft het advies ‘houden’.

KERNCIJFERS
In € mln201820172016
Omzet1630,81484,81338,5
Nettowinst108,787,587,3
Wpa (in €)2,582,052,04

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!