Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Opinie Jaap Barendregt, 5 mrt 11:04

Beurzen gaan vlak van start

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Er is weinig belangrijk nieuws voor de beurzen vandaag. Het jaarcijferseizoen is bijna voorbij. Nieuws over de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen blijft uit, en daardoor heeft het sombere sentiment de overhand, zoals over brexit en het gedrag van president Donald Trump.

De Chinese overheid heeft de groeidoelen voor 2019 teruggebracht van 6,5% naar 6 tot 6,5%. Dat is een bevestiging van het vermoeden dat het ietsje minder gaat in China. Dergelijke groeicijfers blijven overigens voor de ontwikkelde wereld ondenkbaar. Zo kwam het CPB voor Nederland met een schatting van 1,5%.

NEDERLAND

De indices worden weer een beetje aangepast. Zo verdwijnen Hunter Douglas en Basic-Fit uit de AScX-index en komen Accsys en Sligro erin. Dit houdt in dat Sligro uit de midcap-index AMX verdwijnt, net als IMCD en Adyen. In de AMX komen dan Altice Europe, Basic-Fit en Signify. Zowel Altice Europe als Signify verdwijnen uit de AEX-index, om plaats te maken voor IMCD en Adyen.

De koers van Altice Europe reageerde slecht op dit nieuws. Het is echter logisch om te veronderstellen dat de koers van het aandeel vooral leed onder een adviesverlaging van Barclays (van gelijkgewogen naar onderwogen). Barclays verlaagde tevens het koersdoel fors: van €2 naar €1,50. Ik heb al tijden een verkoopadvies voor het aandeel staan.

TKH was vanochtend de grootste stijger. De winstgroei bleef weliswaar binnen de bandbreedte van schattingen van de analisten, maar zat wel aan de bovenkant. Dat houdt in dat het bedrijf een forse versnelling van de activiteiten heeft bewerkstelligd. Wij hebben een houdadvies voor TKH staan. Zowel de AEX als de AMX openen bijna op hun slotkoers van gisteren.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • TKH +2,1%
 • OCI +1,5%
 • Aperam +0,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Altice -7,4%
 • Signify -1,7%
 • Aalberts -1,1%

EUROPA

De Eurostoxx50 komt vanochtend nauwelijks van zijn plaats, met beperkte stijgings- en dalingscijfers bij individuele aandelen. Het Chinese nieuws dat de economische groei iets lager uitvalt dan verwacht, kan verklaren dat luxegoederenproducent Kering de grootste daler is. Het gaat maar om -1,1%, dus er is weinig aan de hand. Ik heb een koopadvies voor Kering staan. Dochter Gucci vormt met de Chinese verkopen de groeimotor onder Kering. AB Inbev blijft het qua koers goed doen. Ik was juist niet zo content met de cijfers en verlaagde kort geleden mijn advies van ‘houden’ naar ‘verkopen’.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:15 uur:

 • AB Inbev +1,6%
 • Sanofi +1,1%
 • Unilever +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:15 uur:

 • Kering -1,1%
 • Airbus -0,8%
 • Daimler -0,7%

VERENIGDE STATEN

De VS kenden een vrij tamme beurs. Bouwcijfers drukten later op de beursdag de koersen, naar een daling van 0,4%. Dit werd gezien als een teken dat de economische groei over het hoogtepunt heen is. De vrees dat de nationale gezondheidsverzekering zal worden gewijzigd heeft een sterk negatieve invloed op verzekeraars. United Health is een van de slachtoffers. Walgreens lijdt onder het bericht dat Amazon fysieke winkels gaat openen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • DowDuPont +1,7%
 • Intel +1,2%
 • Caterpillar +0,6%

Grootste dalers Dow Jones:

 • United Health -4,1%
 • Walgreens -2,8%
 • McDonald’s -2,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Volgens Bloomberg-berekeningen is de relatie tussen aandelen en staatsobligaties de kleinste sinds twee jaar. Daarmee zijn de diversificatievoordelen van  aandelen voor een obligatiebelegger nu dus groot en die van staatsobligaties voor een aandelenbelegger eveneens.

AGENDA

Bedrijfscijfers:

TKH, jaarcijfers

Macrocijfers:
Inkoopmanagersindex eurozone, februari  (verwacht: 51; vorig: 51,4)
Detailhandelsverkopen eurozone, januari (verwacht: 1%; vorig: -1,6%)
Inkoopmanagersindex VS, februari (verwacht: 55,8; vorig: 54,4)

 

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!