Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 18 feb 14:38

Winst Aegon verdampt

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Bij Aegon werden de positieve effecten van besparingen en Europese progressie teniet gedaan door Amerikaanse tegenvallers.

De nettowinst van Aegon is in het tweede halfjaar met ruim 80% gedaald naar €253 mln. Dit resultaat werd echter vertekend door eenmalige lasten van €581 mln voor onder meer een juridische schikking. Het onderliggende resultaat daalde met 8% naar €1,01 mrd. Positieve effecten van kostenbesparingen (€38 mln) en hogere marges bij de Europese afdeling (€43 mln), werden volledig teniet gedaan door tegenvallers bij de Amerikaanse pensioenactiviteiten (€93 mln) en levensdivisie (€69 mln).

Strategische doelstellingen

De operationele prestaties waren wat aan de magere kant en dat geldt tot op zekere hoogte ook voor de strategische doelstellingen. In de periode tot 2021 mikt het bedrijf op een kapitaalgeneratie van €4,1 mrd en een rendement op eigen vermogen van ten minste 10%. Het dividendrendement van 6,6% maakt Aegon het aanhouden waard. Maar binnen de branche zijn beleggers beter af met sectorfavoriet NN Group.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!