Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 8 okt 11:50

Unilever trekt voorstel in om volledig Nederlands te worden

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Unilever heeft de opheffing van de Britse NV-vorm (PLC) niet aantrekkelijk genoeg kunnen maken voor de aandeelhouders. Die opheffing zelf, de Nederlandse discussie over de dividendbelasting, maar vooral de sterke Britse brexit-emoties zijn de oorzaak.

Vanuit het perspectief van het bedrijf leek de vernederlandsing van het bedrijf goed te zijn voor de toekomst. Maar nationalistische gevoelens hebben in het Verenigd Koninkrijk de overhand gekregen. En dat bij topbeleggers die toch geacht worden voor het geldbelang te gaan! Unilever heeft zijn maatregel dus vooral slecht getimed en topman Paul Polman heeft daardoor onnodig gezichtsverlies geleden.

Toekomst van Unilever

De vereenvoudiging van de dubbele structuur ligt nu even in de koelkast. Concentratie op de operationele zaken is dus weer mogelijk. De doelstelling voor 2018 van minimaal 3% autonome omzetgroei moet nog gehaald worden. Na een half jaar stond de teller op 2,7%, met weliswaar tijdelijke tegenslag in Brazilië, maar toch. Ik denk dat Unilever die eigen doelstelling gaat halen en handhaaf bij een k/w van 20,2 daarom mijn houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Probeer nu