Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 16 mrt 2018 16:37

Unilever kiest voor Nederland

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Na het bod door Heinz Kraft beloofde Unilever zichzelf aantrekkelijker te maken voor beleggers die een hogere aandeelhouderswaarde wensen. Het ging om meer innovatie, lagere kosten, meer dividend en aandeleninkoop. Het bedrijf is daar al mee gevorderd.

Eén hoofdkwartier en één juridische entiteit

Ook zou voor één hoofdkwartier en één juridische entiteit worden gekozen. Dat is nu Rotterdam geworden, en een NV. Het bedrijf kent hier meer aandelenhandel dan in Londen. We sluiten niet uit dat het bedrijf zich in ons land ook beter beschermd acht tegen overnames. Wel kan de FTSE100, de hoofdindex van de Londense beurs, het aandeel uitsluiten, wat tot koersdruk zal leiden.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!