Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Jaap Barendregt, 25 sep 2018 10:50

Beurzen licht hoger van start

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Nadat gisteren in de VS de Dow Jones Industrial Index 0,8% lager sloot, stijgen de Europese beurzen vandaag licht. De VS hebben met Zuid-Korea een handelsakkoord gesloten dat de auto- en staalhandel faciliteert.

En dat maakt beleggers weer optimistischer over akkoorden met Canada en China. Bovendien is de olieprijs licht aan het stijgen, wat bijvoorbeeld goed is voor de AEX-index.

NEDERLAND

De hogere olieprijs geeft Shell een koersoppepper van 1,3%. Dat weegt zwaar in de AEX-index, die vanmorgen met 0,6% steeg. De midkap-index profiteert nu juist weer niet doordat Fugro niet stijgt. Daar is bekend geworden dat de in april aangetreden topman alweer terugtreedt, om persoonlijke redenen. Die mededeling drukte de koers. In de AMX is echter Intertrust de grootste daler. Grootaandeelhouder Blackstone heeft 7,7 miljoen aandelen verkocht voor €15,65. Die prijs lag ruim onder de slotkoers van €16,49 van maandag. Mede hierdoor opende de midkap-index vanochtend vlak.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.25 uur:

 • Aegon +2,7%
 • Shell +1,3%
 • Philips +1,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.25 uur:

 • Intertrust -3,6%
 • Fugro -2,3%
 • PostNL -0,9%

EUROPA

De grootste stijger in de Eurostoxx 50 index is het Nederlandse ING. Jefferies ziet ING als enige Benelux-bank in staat met de winstgroei te concurreren met andere Europese banken. De digitale inspanningen van de bank worden hierbij ook genoemd. ASML hoort ook bij de topstijgers. Dat geeft aan dat de technologie-aandelen na de dip vanwege somberte over de handelsconflicten toch weer licht herstellen. De index steeg met 0,1%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.15 uur:

 • ING +1,3%
 • ASML +1,2%
 • BBVA +1,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:15 uur:

 • Linde -1,4%
 • Bayer -0,8%
 • Engie -0,6%

VERENIGDE STATEN

Comcast heeft het biedproces tegen Fox om het Britse Sky dan uiteindelijk gewonnen. De prijs was hoog en de aandelenkoers kreeg met bijna -7% een dreun. De kabelgrootmacht wil met Sky een eerste steunpunt in Europa scheppen. Walt Disney, dat via Fox waarschijnlijk Sky in bezit zou hebben gekregen, steeg juist in koers. De beleggers hebben het hoogoplopende biedingsproces met angst en beven gevolgd en die van Walt Disney zijn opgelucht. Het bedrijf heeft genoeg aan de bestaande pogingen de marktpositie veilig te stellen tegenover de Netflixen van deze wereld. De olieprijs was gisteren ook gunstig voor de koers van Exxon, maar de Dow Jones Industrial Index daalde wel, zoals gezegd, met 0,8%. Daar droegen onder meer DowDuPont (hogere olieprijs als grondstof is slecht nieuws), Home Depot en Procter & Gamble toe bij met hun koersdalingen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walt Disney +2,2%
 • Exxon +1,7%
 • Apple +1,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • DowDuPont -2,1%
 • Home Depot -2,1%
 • Procter & Gamble -1,8%

GRAFIEK VAN DE DAG

ECB-president Mario Draghi sprak in het Europees parlement de verwachting uit dat de inflatie op termijn naar 1,7% zal stijgen. De onderstaande Bloomberg-grafiek is opgenomen om te laten zien dat zo’n uitspraak onmiddellijk effect heeft op de eurodollarkoers en deze doet stijgen. Later trad weer daling op naar het startniveau in de buurt van 1,175. Het was dus een storm in een glas water.

AGENDA

Philip Morris, ex-dividend ($1,14, kwartaal)

Huizenprijzen VS, juli, jaar-op-jaar (verwacht: 6,3%; vorig: -1,7%)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!