Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 12 jul 2018 13:00

Toptip van de week: Wessanen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

Een jaar geleden schreef ik in Beleggers Belangen een tweepaginaverhaal over Wessanen. Dat resulteerde in een koopadvies. Dat advies is met een totaalrendement van 26,1% goed uitgepakt ondanks de k/w van 31,3 die toen opgeld deed

Gunstig marktsegment voor Wessanen

Wessanen is actief in de markt voor organische of biologische voeding en drank. Die markt groeit sneller dan de algehele voeding- en drankenmarkt. Dit komt vooral omdat steeds meer mensen bewust gaan eten: gezonder, maar ook met een minder negatief beslag op het milieu. Het gaat om vegetarische voeding en om alternatieven voor zuivel van vee. Maar ook om fairtrade-producten die een eerlijker opbrengst geven voor boeren in de opkomende landen dan de producten die veelal in de supermarkt te koop zijn.

Langetermijnadvies

Door de hogere marktgroei van het segment waarin Wessanen  actief is, neemt de autonome omzet van het bedrijf procentueel veel sneller toe dan die van grote marktgenoten als Danone, Nestlé en Unilever. De gemiddelde omzetgroei van Wessanen sinds 2013 was circa 12%. Die omzetgroei vertaalt zich echter niet altijd in de winstgroei. Wessanen is nog wel zo klein dat een tegenvaller relatief zwaar doorweegt in de resultaten. De trend wijst omhoog, maar is niet ononderbroken. Vanwege die groeitrend van heb ik, ondanks de nu nog hogere k/w van 34,6, nog steeds een koopadvies voor Wessanen staan.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!