Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Tips Jaap Barendregt, 14 mei 2018 11:45

Meespelen met de beste in de gamesindustrie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

Wegens succes herhaald; Activision Blizzard, een Amerikaanse grootmacht in de games-industrie, tipten wij ook al in oktober 2016. Het bedrijf is bekend van Call of Duty, Destiny, Skylanders, World of Warcraft en Diablo, om maar enige namen te noemen. Dit zijn vooral oorlogsgames. Niet lang geleden is echter het Zweedse King Digital Entertainment overgenomen, dat onder meer het vriendelijke Candy Crush uitbrengt. Met de overname van Major League Gaming is het eveneens minder gewelddadige sportelement toegevoegd in het aanbod van games.

Spreiding

Activision Blizzard kenmerkt zich door spreiding. De games kunnen gekocht worden, wat eenmalige inkomsten oplevert. Er kan ook via aanvullende aankopen in abonnementsvorm een niveauverhoging in het spel worden gekocht. Zo ontstaan regelmatige inkomsten. Datzelfde geldt voor de omzet bij de sportgames. Het bedrijf is de games voor steeds meer apparaten gaan ontwikkelen. Eerst waren er de consoles en de PC’s, later kon er ook op mobiele telefoons worden gespeeld. De games voor consoles kennen bij het bedrijf met 42% nog steeds de grootste omzet, inmiddels met 27% gevolgd door games voor mobieltjes. De VS zijn met 54% de grootste regio voor Activision Blizzard, Azië/Pacific met 11% de kleinste.

Tijdelijke pauze

Bedrijfseconomisch floreert het concern. Was de omzet in 2012 nog $4,86 mrd, in 2017 kwam dat uit op $7,02 mrd. De winst per aandeel steeg van $1,01 naar $1,39 (exclusief belastinggerelateerde posten). Ook in het eerste kwartaal van 2018 steeg de omzet: van $1,73 mrd naar $1,97 mrd. De nettowinst nam toe van $426 mln naar $500 mln. De koers van het aandeel is sinds begin 2013 gestegen van $10,59 naar $69,61. De koersstijging beleeft in 2018 een pauze, met ups en downs. Wij verwachten dat die pauze tijdelijk zal zijn omdat het bedrijf door blijft groeien. Bij een k/w van 26,7 vinden wij het aandeel aantrekkelijk.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!