Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 12 apr 16:01

Is het verstandig om mijn vrijvallende spaargeld bij De Veste te beleggen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Uw keuze voor banksparen wijst erop dat u (dit deel van) uw vermogen zo veilig mogelijk wilt beleggen. Het risicoprofiel van een investering via De Veste ligt enorm veel hoger dan dat van een spaarrekening. De beheerder richt zich op het toegankelijk maken van exclusieve handels-/beleggingsstrategieën voor particuliere beleggers. Vaak rekenen de aanbieders van deze strategieën relatief hoge kosten en daar komen de kosten van De Veste bovenop. Hierdoor is het niet ongewoon dat de lopende kosten in de buurt liggen van de 4%. Om een nettorendement te halen van circa 6% zoals bij sommige oplossingen wordt voorgespiegeld, moet het totale rendement in de buurt liggen van 10%. Bij de huidige rentestand kan dat alleen behaald worden via het nemen van zeer grote risico’s. Dat komt niet altijd even duidelijk naar voren in de wijze waarop de verwachte rendementen van deze fondsen worden gepresenteerd.

Veiligheid voorop

Als u uw geld op een veilige wijze wilt wegzetten, verdient een spaardeposito of een geldmarktfonds de voorkeur. Wanneer u wat meer risico kunt nemen om uitzicht te krijgen op een hoger rendement, is een defensief mixfonds eventueel een geschikt alternatief.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!