Wat mag ik verwachten van het Chinese techaandeel Tencent? - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 28 mrt 16:00

Wat mag ik verwachten van het Chinese techaandeel Tencent?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De Chinese internetreus Tencent heeft een sterke marktpositie en stevig groeipotentieel, maar ook een fors prijskaartje.

Tencent

Tencent is een Chinees internetconglomeraat. Het bedrijf heeft een vinger in de pap op alle belangrijke submarkten; van social media tot e-commerce. De verschillende diensten hebben honderden miljoenen gebruikers en qua omvang en marktpositie is de onderneming de Chinese tegenhanger van Google en Facebook. Met een beurswaarde van ruim €400 mrd is Tencent het grootste beursfonds in Azië.

Groeiuitdaging

Hoewel het concern prima vooruitzichten heeft, zijn er twee factoren die een koopadvies in de weg staan. Naarmate de bedrijfsomvang toeneemt, wordt het lastiger om de omzet op te schroeven in het tempo waar beleggers op rekenen. De omzetstijging van 51% die Tencent vorige week bekendmaakte, lag iets lager dan verwacht. Verschillende analisten hebben de inkomstenprognose voor het lopende jaar ook licht verlaagd.

De tweede reden om terughoudend te zijn met Tencent is de hoge waardering. Op basis van de geschatte winst voor 2020 komt de k/w dan ongeveer op 25. Bij een dergelijke waardering kan het concern zich weinig tegenvallers meer permitteren. Ondanks het imposante groeipotentieel, verdient het aandeel op de huidige koers een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles