Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 12 mrt 17:33

Verborgen waarde in Fins bedrijf

0 0 Leestijd ongeveer

Een Fins bedrijf dat voor een deel van de inkomsten afhankelijk is van industriële waterverwerking, dat is onze superstock van deze week. Met een jaaromzet van ruim €1 mrd is deze onderneming een relatief grote speler op deze versnipperde markt.

Steeds meer industrieconcerns kiezen ervoor deze activiteiten uit te besteden, en Kemira ziet de omzet in dit segment flink stijgen. De afgelopen zes kwartalen lag de autonome groei telkens hoger dan in de voorgaande periode. Tijdens het vierde kwartaal kwam dat groeitempo zelfs uit op 20%.

Winstdaling

De gunstige ontwikkelingen in het watersegment blijken echter niet uit de bedrijfsresultaten. De concern­omzet liep in 2017 met 5% op naar €2,5 mrd, maar de winst daalde met 13% naar €85,2 mln. Dit komt vooral door stagnatie bij de grotere papier- en pulpdivisie. Daar bleven de inkomsten stabiel op €1,5 mrd.

Op langere termijn wil Kemira sneller groeien dan de eindmarkten. De ebitda-marge moet van 12,5% naar 14 à 16%. Dat zijn haalbare doelen. De winst kan in 2018 met circa 10% oplopen, en een consolidatieslag in de industriële watersector zorgt mogelijk voor wat fusie- of overnamefantasie. Het dividendrendement van 4,7% is nog een reden om het aandeel te kopen.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!