Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 12 mrt 09:33

Alphabet, Amazon, Facebook, Microsoft en 38 andere TA-toppers

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Ondanks de koersdalingen van de afgelopen weken traceren wij momenteel 42 TA-toppers, waaronder het  kwartet Alphabet, Amazon, Facebook en Microsoft.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen, met een beleggingshorizon van twaalf maanden: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van 39 Nederlandse aandelen die in feeststemming verkeren.

Vandaag is het de beurt aan onze internationale TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze TA-kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische koopadviezen voor Europese en Amerikaanse aandelen.

Air Liquide
Air Liquide verdient nieuw advies na doorbraak (10 november 2017)
Air Liquide laat met een krachtige beweging een belangrijke verbetering van het technische beeld zien. Het Franse aandeel is boven de weerstand rond €109 uitgebroken, terwijl dit koersniveau in 2015 nog een serieuze barrière vormde.
Airbus
Airbus zet nieuwe stap in stijgende trend (19 januari 2018)
Airbus zit al ruim een jaar in de huidige stijgende trend. In januari 2017 werd het startschot daarvoor gegeven met de doorbraak boven €63. Sindsdien heeft het aandeel niet meer achterom gekeken.
Allianz
Allianz onder druk (2 maart 2018)
Allianz vierde in januari nog de eerste verjaardag van de stijgende trend. Dat gebeurde met een nieuw meerjarig hoogtepunt.
Alphabet
Alphabet op zoek naar steun (16 februari 2018)
Alphabet (GOOG) maakt een scherpe correctie door. Maar deze correctie is vooralsnog geen gevaar voor het positieve technische beeld.
Amazon
Amazon zet nieuwe stap op groeipad (6 februari 2018)
Internetgigant Amazon profiteert optimaal van de verschuiving naar online winkelen. De omzetgroei bereikt het hoogste niveau in vijf jaar.
AXA
AXA worstelt met €26-niveau (5 januari 2018)
AXA kreeg eind 2016 een koopadvies van ons. Nu, ruim een jaar later, is het de vraag of de stijgende trend nog een lang leven beschoren is. AXA blijkt moeite te hebben met de weerstand rond €26.
Bank of America
Bank of America blijft op koers (2 maart 2018)
BAC kenmerkt zich in de weekgrafiek al sinds augustus 2016 door een stijgende trend.
BHP Billiton
BHP Billiton hikt tegen bovengrens aan (1 december 2017)
BHP Billiton kent een positief technisch beeld. De belangrijkste koersbodems bevinden zich op een hoger niveau en dat is een belangrijke voorwaarde. Het probleem is het ontbreken van hogere koerstoppen.
Caterpillar
Caterpillar nodigt beleggers nog steeds uit (1 december 2017)
Caterpillar (CAT) geniet al meer dan anderhalf jaar van een stijgende trend in de weekgrafiek. Het aandeel noteert een plus van maar liefst 70% vergeleken met het startpunt van de stijgende trend in april 2016.
Cisco
Cisco nadert koersdoel op $45 (23 februari 2018)
Cisco (CSCO) bevestigt het positieve trendbeeld dat al sinds vorig jaar de weekgrafiek domineert.
Daimler

Daimler rekent af met spelbreker (19 januari 2018)
Daimler laat een positieve wending zien in het technische beeld. De laatste maanden hikte het aandeel tegen de bovengrens op €73 aan. In 2017 is dit koersniveau tot drie keer toe een spelbreker geweest op de weg omhoog.

Deutsche Post
Deutsche Post krijgt nieuw koersdoel (8 december 2017)
Deutsche Post bevindt zich al sinds augustus vorig jaar in een stijgende trend. Met overtuiging, want de trend is al die tijd geen moment in gevaar geweest.
Disney
Disney kan weer lachen (19 januari 2018)
Disney (DIS) heeft de laatste maanden een stevige basis gelegd voor de huidige verbetering van het technische beeld.
DowDuPont
DuPont verder omhoog na historisch koersrecord (23 juni 2017)
DuPont laat al ruim een jaar een stijgende trend zien. Wacht nog even met het verzilveren van de papieren winst, want de kans is het grootst dat DuPont het hoogste koersniveau nog voor zich heeft liggen.
Facebook
Facebook geconfronteerd met dreigende koersdruk (5 januari 2018)
Facebook (FB) is een schoolvoorbeeld van een trend die langer aanhoudt dan werd verwacht.
General Motors
General Motors in tijdelijke correctie (5 januari 2018)
General Motors (GM) laat een klassiek technisch beeld zien. Na de doorbraak in september boven de weerstand op $38,50 is de nieuwe stijgende trend geaccelereerd tot een voorlopig hoogtepunt boven $46.
Gilead Sciences
Gilead maakt het (nog) niet waar (8 december 2017)
Gilead Sciences (GILD) bevindt zich op een interessant punt. Na de initiële start van de stijgende trend in september is het aandeel flink teruggevallen.
Glencore
Glencore klaar voor verdere opmars (27 oktober 2017)
Glencore vierde in juli de eerste verjaardag van de huidige stijgende trend. Sinds die tijd is het positieve technische beeld niet in gevaar geweest.
Goldman Sachs
Goldman Sachs vestigt record (20 december 2018
Goldman Sachs (GS) kent een uitstekend technisch beeld. Dat is al het geval sinds oktober vorig jaar, en sindsdien staat er een papieren winst van bijna 50% in de boeken.
Hewlett-Packard Enterprise
Hewlett-Packard heeft wind in de zeilen (26 januari 2018)
Hewlett-Packard Enterprise (HPE) is pas sinds oktober 2015 beursgenoteerd. Beleggers in het aandeel herkennen de stijgende trend die recent is bevestigd.
Home Depot
Home Depot op historische koersen (1 december 2017)
Home Depot (HD) werkt zich onverstoorbaar op naar hogere niveaus en dat duidt op een sterke koopinteresse onder beleggers. Het technische beeld is uitstekend. HD zit op historische koersen.
HSBC
HSBC in gezonde uptrend (2 februari 2018)
HSBC kent een uiterst gezonde stijgende trend. Dat is al het geval sinds augustus 2016. Na de afrekening met de weerstand op 710p waren er geen belemmeringen meer voor een langdurige stijging.
IBM
IBM gaat 2018 goed van start (12 januari 2018)
IBM (IBM) liet in sterk contrast met de stijging van de Dow Jones-index in 2017 een negatief koersresultaat zien. Met de positieve start van 2018 lijkt het tij te zijn gekeerd.
Intel
Intel heeft de wind in de rug (2 februari 2018)
Intel (INTC) bevestigt het positieve trendbeeld. Wij werden in oktober al enthousiast toen het aandeel in staat bleek om de zware weerstand rond $38 te doorbreken.
JPMorgan Chase
JPMorgan Chase doet goede zaken (20 decmber 2017)
JPMorgan Chase (JPM) kwam in augustus 2016 op ons radarscherm. De stijgende trend in werd in november vorig jaar bevestigd.
Linde
Linde koerst af op €195 (10 november 2017)
Linde kent nog steeds een sterk trendbeeld. Dat is al het geval sinds augustus 2016, toen het aandeel met overtuiging boven de weerstand rond €137 wist uit te breken.
Lufthansa
Lufthansa onvermoeibaar verder omhoog (27 oktober 2017)
Lufthansa zette in februari de huidige stijgende trend in. Zonder omkijken is het aandeel in een rechte lijn gestegen. Alhoewel de trend zich volledig ontwikkelt in de richting die wij hadden voorzien, is de kracht ervan een verrassing.
LVMH
LVMH op weg naar 20 jaar oud record (2 november 2017)
LVMH heeft de koers sinds zomer vorig jaar bijna zien verdubbelen. Wel was er de afgelopen maanden een kleine hapering in de trend, maar de laatste weken heeft het aandeel de weg naar boven weer gevonden.
Manpower
Manpower maakt indruk (1 december 2017)
Manpowergroup (MAN) vierde recent de eerste verjaardag van de stijgende trend. Beleggers van het eerste uur hebben geen spijt, met een rendement van meer dan 45%.
Microsoft
Microsoft op weg naar koersdoel op $90 (12 januari 2018)
Microsoft (MSFT) gaf in augustus 2016 de aftrap voor de huidige stijgende trend. In de weekgrafiek is te zien dat deze een uiterst stabiel verloop heeft.
Petrobras
Petrobras bereikt op haar na koersdoel (9 februari 2018)
Petrobras (PBR) heeft de smaak goed te pakken. En al helemaal sinds begin januari, na de doorbraak boven de symmetrische driehoek in de weekgrafiek.
Pfizer
Pfizer hervindt weg omhoog (8 december 2017)
Pfizer (PFE) is op de goede weg. Het technische beeld oogt gezond sinds in augustus de horde op $34,50 werd overwonnen. De korte terugval in november zorgde voor nieuwe koopinteresse rond hetzelfde niveau.
Rio Tinto
Rio Tinto gestaag naar hogere niveaus (17 november 2017)
Rio Tinto is ruim een jaar geleden gestart met de huidige stijgende trend. Beleggers van het eerste uur hebben geen spijt. En nog steeds is het aandeel interessant om op te nemen in een brede Europese beleggingsportefeuille.
Santander
Santander pakt de draad weer op (2 februari 2018)
Santander vierde in december de eerste verjaardag van de stijgende trend. Maar van veel enthousiasme onder beleggers was geen sprake.
Tesco
Tesco kijkt niet meer achterom (15 december 2017)
Tesco heeft dit jaar voornamelijk een zijwaartse beweging laten zien. Daarmee heeft het een stabiele basis gelegd voor de nieuwe stijgende trend die nu is ingezet.
Vale
Vale onverstoord naar hogere niveaus (2 maart 2018)
Al sinds medio 2016 onderscheidt Vale (VALE) zich door een patroon van hogere toppen en bodems.
Verizon
Verizon op zoek naar hogere koersen (5 januari 2018)
Verizon (VZ) laat een sterke verbetering van het technische beeld zien. Eind september schreven wij al dat een doorbraak boven $51 de start zou vormen voor een nieuwe stijgende trend.
Vinci
Vinci op weg naar koersdoel op €90 (8 december 2017)
Vinci laat een uiterst gezond technisch beeld zien. Dat is al het geval sinds februari dit jaar, toen het aandeel boven de weerstand rond €70 wist te breken.
Vivendi
Vivendi op de weg omhoog (20 december 2017)
Vivendi kenmerkt zich al vanaf mei door een stijgende trend in de weekgrafiek.
Volkswagen
Volkswagen weer in beeld bij beleggers (20 oktober 2017)
Volkswagen blijft veelbesproken in verband met de in 2015 geconstateerde sjoemelsoftware. Maar dit debacle hebben beleggers inmiddels achter zich gelaten.
Walmart
Wal-Mart is en blijft ijzersterk (26 januari 2018)
Wal-Mart (WMT) brak in april vorig jaar boven de weerstand rond $74 uit, wat tevens de start betekende van de huidige stijgende trend.

 

Kijk voor de actuele koersdoelen en steun- en weerstandniveaus in het E-Magazine van deze week.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!