Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01
image description
Tips Hildo Laman, 13 jun 11:45

In elke Tesla zitten schroeven van dit Zwitserse bedrijf

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01

Het aandeel Tesla is bij beleggers zeer populair, en daardoor ook torenhoog gewaardeerd. Er zijn ook andere bedrijven die profiteren van de snel toenemende verkoopaantallen van de elektrische auto’s. 

Het Zwitserse bedrijf Bossard is een leverancier van onderdelen van de TeslaBossard maakt en verkoopt allerlei soorten schroeven en vergelijkbare producten die voor verbinding zorgen. Dat is lang niet zo aansprekend als Tesla zelf, maar Bossard is winstgevend, de omzet groeit ook en het aandeel is heel wat redelijker gewaardeerd.

In 2016 bedroeg de omzet van Bossard CHF695,0 mln, 5,9% hoger dan het jaar ervoor. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet met maar liefst 16,1%. Deze stijging komt mede door de verkoop aan Tesla. In elke auto van Tesla zit voor ongeveer CHF500 à 600 aan producten van Bossard. Het aantal verkochte Tesla’s groeit hard. In het eerste kwartaal verkocht Tesla meer dan 25.000 auto’s. Als er dit jaar honderdduizend Tesla’s verkocht worden, dan zou dat circa CHF55 mln omzet voor Bossard betekenen. De verwachting is dat volgend jaar het nieuwe model van Tesla, de 3, voor een veel hoger verkoopresultaat zal zorgen. Tesla zelf schat dat het op enig moment in 2018 tienduizend auto’s per week kan produceren. Maar de helft van dat aantal zou voor Bossard al een behoorlijke omzet betekenen, van ongeveer CHF140 mln. Daarmee zou Tesla wel een grote klant worden, waar zo’n 8% van de omzet vandaan komt. Over een aantal jaar zou dat als een risico gezien kunnen worden, omdat het wegvallen van Tesla een behoorlijke domper voor de resultaten zou zijn. Maar dat is een luxeprobleem dat voorlopig niet aan de orde is.

Met een k/w van ongeveer 20 en een dividendrendement van 1,8% denken we dat Bossard op dit moment aantrekkelijk is. Het bedrijf groeit, mede door Tesla, en het is mogelijk dat ook andere elektrische auto’s met Bossard-onderdelen gaan rondrijden.

 
Fondscode (ISIN): CH0238627142
Beurs Zürich
Hoogste koers 12 mnd CHF202,00
Laagste koers 12 mnd CHF99,65
Beurswaarde CHF1,5 mrd
Koers-winstverhouding 2017 (t) 20,2
Dividendrendement (t) 1,8%

 

Lees ook: Het Zwitserlevengevoel in telecom en televisie


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles