Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Peter Schutte, 10 mei 2017 10:03

IMCD blijft het groeipad volgen

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Chemisch distributeur IMCD heeft de groei in het eerste kwartaal goed weten vast te houden.

IMCD heeft een keruig eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg autonoom met 3% tot €469,7 mln. De onderliggende ebita nam met 9% toe tot €42,7%, terwijl de nettowinst met 11% steeg tot €29,4 mln, gelijk aan €0,56 per aandeel. IMCD presteerde vooral goed in de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Dissonant is nog altijd Brazilië.  Sterk is wederom de ontwikkeling van de vrije kasstroom die met liefst een derde steeg tot €43,3 mln. Mede hierdoor kon de verhouding nettoschuld/ebitda verder omlaag van 2,6 ultimo 2016 naar 2,3. IMCD is een mooi groeiverhaal maar bij een k/w van 22 gaan wij niet verder dan ‘houden’.

Lees ook: IMCD solide, maar niet verrassend


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!