image description
Opinie Harry Geels, 17 feb 12:50

Wat vindt u van het Schroders Asian Opportunities Fund?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Glencore

Advies
houden
Update

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden

Het Schroders Asian Opportunities is een van de beste opties voor beleggen in Azië. Morningstar geeft het fonds terecht een Gold rating. De beheerder is Robin Parbrook, een veteraan in opkomende markten. Hij werkt al meer dan 26 jaar bij Schroders en is daar nu hoofd van de Aziatische aandelen (ex Japan).
Het beleggingsbeleid is gericht op het (bottom-up) streng selecteren van de beste groeibedrijven. Asian Opportunities heeft sinds 2014 ieder jaar een duidelijke outperformance geleverd, zowel ten opzichte van de benchmark als de groep vergelijkbare fondsen. De beweeglijkheid van het fonds was bovendien ondergemiddeld. De kosten zijn tot slot niet bovenmatig.

Het eventueel aanschaffen van het fonds hangt wel samen met uw visie. Azië is interessant, maar een onderdeel van de bredere opkomende markten. De meeste beleggers kiezen voor een of twee breder georiënteerde fondsen. Dit fonds kan eventueel een aanvulling zijn op de allocatie naar opkomende markten. We vinden zowel opkomende markten als Azië interessant, want over het algemeen goedkoper dan Amerikaanse en Europese aandelen.

Lees ook: Lezersvraag: Vindt u het Duitse Curetis een verantwoorde belegging?


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Hoe presteert u beter dan de AEX?

Onze portefeuille Nederlandse aandelen presteert sinds de oprichting in 2013 beter dan de AEX. Wilt u beter inzicht in de resultaten van onze favoriete Nederlandse aandelen? Volg dan de portefeuille op onze site. Met Beleggers Belangen Digitaal krijgt u toegang tot onze website met wekelijks meer dan 70 artikelen, adviezen en actuele tips. U betaalt slechts € 5,95 voor 6 weken. Het abonnement stopt automatisch.
 

Het rendement van de portefeuille Nederlandse aandelen