Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01
image description
Advies Jaap Barendregt, 15 feb 18:18

Divisie Zuivel is Danone tot last

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01

Danone streeft naar een autonome omzetgroei van 5% in 2020. Daarvoor moeten echter vooral de problemen in de Zuiveldivisie worden opgelost. Bij een k/w van 17,8 handhaven we vooralsnog ons verkoopadvies.

Danone kent enkele sterk presterende divisies, maar juist de grootste, Zuivel, heeft problemen. Om die reden geven wij sinds enige tijd een verkoopadvies.

Het gebruik van autonome cijfers (dus zonder wisselkoerseffecten en bijzondere posten) biedt vaak voordelen, ook al hebben sommige bedrijven altijd bijzondere posten zodat je je kunt afvragen of dat inmiddels geen normale posten zijn geworden. Bij de jaarcijfers van Danone werkt het hanteren van autonome cijfers verhelderend, vooral omdat het bedrijf in de eerste jaarhelft van 2015 herstructureringen heeft doorgevoerd en extra afschrijvingen heeft gedaan. Het gebruik van de gewone jaarcijfers zou dan flatteren.
Eind december kwam Danone met een autonome omzetgroeibijstelling. Die ging van ‘3 tot 5%’ naar ‘lager dan 3%’. Het probleem lag in de divisie Zuivel, die ongeveer de helft van de omzet uitmaakt. De Spaanse verkopen en die van Activia waren tegengevallen.
De autonome omzet groeide met 2,9% inderdaad iets minder dan 3%. Er was met -0,2 procentpunt een licht negatief hoeveelheidseffect; hogere prijzen veroorzaakten de groei. De autonome omzetgroei kwam vooral van de divisies Babyvoeding (+3,5%) en Medische Voeding (+7,4%). Zuivel bleef inderdaad achter, met +2,0%, na een autonome omzetgroei van slechts 0,7% in het vierde kwartaal. De vierde divisie, Water, presteerde met +2,9% over het hele jaar gemiddeld.

Regio ALMA sterk
Vooral de regio ALMA (Azië Pacific, Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Afrika) presteerde sterk, met +6,7% autonome omzetgroei waaraan alle vier de divisies een bijdrage leverden. De gewone omzet daalde met 2%, naar €21,9 mrd, door wisselkoerseffecten.
Het operationeel resultaat nam autonoom met 8,4% toe, tot €3 mrd, en de autonome nettowinst steeg met 10,4% naar €1,9 mrd. Danone verhoogde het dividend per aandeel met 6,3%, naar €1,70. Niet eens zulke slechte cijfers.
Danone streeft naar een autonome omzetgroei van 5% in 2020. Daarvoor moeten echter vooral de problemen in de Zuiveldivisie worden opgelost. Bij een k/w van 17,8 handhaven we vooralsnog ons verkoopadvies.

Zie ook:

Lees ook: Danone komt met omzetwaarschuwing


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles