Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01
image description
Tips Hildo Laman, 2 jan 15:22

Snelle groeier in de technologiesector

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

Gemalto

Advies
verkopen vandaag 10:52
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden vandaag 10:00
Aandelen Nederland

Holland Colours

Advies
kopen vandaag 09:44
Aandelen Internationaal

Gilead Sciences

Advies
houden vandaag 09:37
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen 11 dec 11:27
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Internationaal

Eon

Advies
houden 11 dec 11:03
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden 6 dec 14:01

De Oostenrijkse IT-dienstverlener S&T is actief in twintig landen in Midden- en Oost-Europa, waar de groei gemiddeld hoger ligt dan elders in Europa.

Het Oostenrijkse S&T zit sinds afgelopen september in de Duitse technologie-index TecDAX. S&T voert verschillende IT-diensten uit op het gebied van hardware en software. Voorbeelden zijn data centers, ERP (enterprise resource planning) en IT-consultancy. Het is actief in twintig landen in Midden- en Oost-Europa.

Veel Oost-Europese landen hadden de afgelopen jaren een hogere economische groei dan andere Europese landen. De omzet van S&T is mede hierdoor ook flink gegroeid. In 2011 was de omzet nog €153,2 mln, terwijl voor het afgelopen jaar een omzet verwacht wordt van €485,7 mln. De gemiddelde jaarlijkse omzetgroei over die periode was 21,2%. De winst is in die zes jaar eveneens hard opgelopen; gemiddeld met 18,4% per jaar. Ondanks deze forse groei is de waardering van S&T nog altijd heel redelijk. Op basis van de geschatte winst per aandeel over 2016 bedraagt de k/w 21,2. De zogenaamde ‘PEG’ ratio (Price/Earnings to Growth), die de k/w afzet tegen de gemiddelde winstgroei, is voor S&T 1,0. Een PEG-ratio van rond of minder dan 1,0 is goed.

Het Taiwanese technologiebedrijf Foxconn heeft via de dochtermaatschappij Ennoconn een belang van 29,4% in S&T. Ceo Hannes Niederhauser van S&T sprak vorige maand de verwachting uit dat Foxconn een overname zal willen doen als de koers van S&T wegzakt. Dit kan betekenen dat beleggers bij een koersdaling aandelen S&T zullen gaan kopen, anticiperend op een overnamebod. Dit mechanisme kan er voor zorgen dat de koers daardoor komend jaar niet ver weg zakt, ook al komt er geen bod. Speculeren op een overname is riskant. Maar we vinden dat beleggers op de huidige koers een redelijk gewaardeerd aandeel krijgen van een flink groeiend bedrijf. Als de Europese groei in 2017 eindelijk loskomt, zal S&T daar zeker van profiteren. En die hogere groei is zeker mogelijk. De Wereldbank verwacht in 2017 een economische groei in Europa die ruim twee maal zo hoog ligt als in 2016. Bedenk wel dat S&T een relatief klein bedrijf is waardoor het aandeel wat meer risico met zich meebrengt dan gemiddeld.

Lees ook: Vijf koopwaardige Nederlandse technologiebedrijven


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles