Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Opinie Ivan Snurer, 4 jul 2014 08:31

Triple Buy Signals

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Het bestaat, maar een Triple Buy Signal kom je niet snel tegen. Er gaat een sterk signaal vanuit als en insiders, en topbeleggers en bedrijven (eigen) aandelen (in)kopen.

Als belegger wil je alleen maar goede aandelen, maar welke moet je dan hebben? Je kunt te rade gaan bij analisten. Hoe toegewijd ze ook zijn, ook zij beschikken niet over een glazen bol en zitten er vaak naast. Van topbeleggers is echter bekend dat ze een goede neus hebben voor aandelen. Directieleden hebben dan weer een bevoorrechte kijk op de gang van zaken binnen hun bedrijf en de sector. Ze kunnen buybackprogramma’s opstarten of zelf aandelen kopen en verkopen.

Insidertransacties

Eén van de grootste beleggers aller tijden, Peter Lynch, zei: “Insiders kunnen om allerlei redenen hun aandelen verkopen, maar ze kopen ze slechts voor één reden: ze verwachten dat de koers zal stijgen.”

Niet alle insiders zijn gelijk geschapen. Transacties van de Algemeen directeur en de Financieel manager maken veelal het verschil. Zij weten uit eerste hand hoe het bedrijf ervoor staat. Als zij met eigen geld aandelen kopen, dan zal het bedrijf zeker niet binnen de kortste keren failliet gaan. Zij hebben ook weet van op handen zijnde ontwikkelingen binnen de sector die van invloed kunnen zijn op de koers van het aandeel.

Buybacks

In de regel motiveren bedrijven hun inkoopbeslissingen voornamelijk in het kader van optieverplichtingen en koersgerelateerde argumenten zoals de signalisatie van onderwaardering. En wie kan nu beter inschatten of de aandelen aantrekkelijk zijn dan het bedrijf zelf?

Een bedrijf dat eigen aandelen inkoopt, reduceert het aantal uitstaande aandelen en beschikt in de regel over een goed voorspelbare kasstroom of in sommige gevallen over een riante kaspositie. Als er toch geen goede investeringsmogelijkheden of geschikte overnameprooien te vinden zijn, kunnen bedrijven net zo goed hun eigen aandelen kopen. Het beïnvloedt in positieve zin de winst per aandeel en dat is op zijn beurt positief voor de koers.

Topbeleggers

Het feit dat bedrijven of insiders (eigen) aandelen (in)kopen, wil nog niet zeggen dat de betrokken aandelen goedkoop zijn. En hoe kun je beter achterhalen of een aandeel ondergewaardeerd is, dan te kijken naar de 13F-filings van hedgefundmanagers met een uitgesproken voorkeur voor waardestrategieën.

Topbeleggers als Warren Buffett van Berkshire Hathaway, Joel Greenblatt van Gotham Capital, Seth Klarman van Baupost Group en Monish Pabrai van Pabrai Funds beleggen voor de lange termijn. Dus als zij aandelen kopen, kun je gerust in hun slipstream meeglippen.

Krachtig signaal

Aandelen met Triple Buy Signals kom je niet snel tegen. In februari 2012 dreven de namen van Exelis (XLS), ModusLink Global Solutions (MLNK), Multimedia Games (MGAM) en SunCoke Energy (SXC) boven.

Eén jaar na dato blikten ze terug op een totaalrendement van 28,4 procent tegenover 16,8 procent voor de S&P 500. Twee jaar later (februari 2014) was het totaalrendement opgelopen tot 121,8 procent, terwijl het rendement de S&P 500 is blijven steken op 41,9 procent. Zo te zien schuilt achter een Triple Buy Signal een krachtig signaal, al zal de huidige bullmarkt daarin ook een rol spelen.

Triple Buys

Onderstaande tabel somt de aandelen op die nu volgens Gurufocus bij insiders en bij topbeleggers in de belangstelling staan en die op de koop toe onderwerp zijn van buybacks.