Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tips Jaap Barendregt, 2 apr 15:00

Redactietips Jaap Barendregt: geen reden voor wijzigingen

0 0 Leestijd ongeveer

De komst van het coronavirus treft bijna alle bedrijven en zal de aandelenkoersen nog geruime tijd beïnvloeden. Er is slechts een beperkt aantal sectoren dat niet of nauwelijks geraakt wordt. Dan denk ik onder meer aan online bedrijven en ondernemingen in de gezondheidszorg.

De koerseffecten van corona en de noodmaatregelen van regeringen zijn al duidelijk zichtbaar bij mijn tips. Toch zie ik op dit moment onvoldoende reden om veranderingen aan te brengen.

Adidas (31 maart: €204,95)

Sportartikelenmaker Adidas verliest in het eerste kwartaal 28,9%. Het bedrijf heeft al bekendgemaakt dat de omzet in China in het eerste kwartaal een flinke knauw heeft gekregen. Naarmate het coronavirus zich over de wereld verspreidt, zal Adidas ook in steeds meer andere landen de omzet tijdelijk stevig zien dalen. De schade kan wel 40 tot 50% bedragen. In China kan in het tweede kwartaal echter weer herstel gaan optreden. De waardering zal door winstdaling nog stevig stijgen, maar er zal winstherstel komen.

Amazon (31 maart: $1949,72)

Amazon heeft de aandelenkoers goed overeind weten te houden, met +8,0% in het eerste kwartaal. Het grote online aanbod van het bedrijf komt consumenten goed van pas nu heel veel mensen hun bewegingsvrijheid drastisch ingeperkt zien worden. Het is dan ook niet zo vreemd dat de koers van het aandeel op dit moment hoger staat dan aan het begin van het jaar. De waardering blijft natuurlijk fors, maar de risico’s voor Amazon blijken in deze crisis beperkt.

ASMI (31 maart: €90,80)

ASMI (-8,8% dit jaar) zal naar verwachting operationeel een goed jaar realiseren. De crisis zal ook dit bedrijf niet onberoerd laten, maar de machines  zullen wel degelijk verkocht blijven worden. De autonome nettowinststijging van naar schatting €3,33 in 2019 naar €5,00 in 2020 zal nu niet meer gehaald worden, maar de resterende winststijging biedt volgens mijn schatting nog zeker koerspotentieel.

Microsoft (31 maart: $157,71)

Microsoft heeft zich door de jaren heen goed weten te handhaven aan de top van het Amerikaanse bedrijfsleven en houdt zich sterk in de crisis: +2,7%. Het bedrijf bevindt zich al decennialang in de voorhoede van de nieuwste technologische ontwikkelingen en vervult nog altijd een voortrekkersrol. Dat geldt niet alleen op het gebied van software voor de pc, maar ook bij clouddiensten, bij mobiele toepassingen, games en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf beschikt ook over voldoende geld om in nieuwe ontwikkelingen te investeren. Ik handhaaf Microsoft op mijn tiplijst.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!