Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 29 mrt 2023 14:59

Value8 | Na een daling in ’22 herstelt de investeringsmaatschappij nu

0 0 Leestijd ongeveer

Investeringsmaatschappij Value8 zag de vermogenswaarde vorig jaar licht afnemen. Dit jaar is het bedrijf onder een beter gesternte van start gegaan.

Het eigen vermogen per aandeel Value8 is vorig jaar licht gedaald, naar €9,03 (van €9,32). Een flink deel van de deelnemingen van Value8 hebben een beursnotering. Ontvangen dividenden hebben de koersverliezen voor een deel kunnen compenseren.

Lichte toename

Voor dit jaar ziet het er tot op heden beter uit. De koers van IT-bedrijf Ctac, waar Value8 grootaandeelhouder in is, is sinds 1 januari met zo’n 13% gestegen. Daar staat tegenover dat Morefield dit jaar een verlies noteert van zo’n 10%. Sinds eind vorig jaar is de leverancier van medische hulpmiddelen (rolstoelen, rollators etc.) Kersten ondergebracht in Morefield.

Het aandeel van afvalverwerker Renewi begon dit jaar erg goed, maar heeft de laatste weken een flink deel van de winst weer moeten inleveren. Renewi is een van de grotere deelnemingen van Value8. Het aandeel van deelneming Almunda staat ietsje onder nul dit jaar. Per saldo zal de vermogenswaarde van Value8 iets zijn toegenomen dit jaar.

Aandeel Value8 blijft op ‘kopen’

Value8 biedt de mogelijkheid om via 1 aandeel in verschillende middelgrote en kleinere bedrijven te beleggen. Naast de genoemde deelnemingen zijn er bijvoorbeeld nog belangen in IEX Group en AmsterdamGold. Die laatste zou dit jaar wel eens goed kunnen draaien door de toegenomen interesse in goud door de perikelen bij banken en de hoge inflatie.

Het aandeel Value8 (ongeveer €6) staat nog altijd ver onder de vermogenswaarde per aandeel (zoals aangegeven dus meer dan €9). Het dividendrendement is 2,9%. Een probleem blijft het vinden van een accountant die de jaarrekening mag goedkeuren door capaciteitstekorten bij de grote kantoren. Dat zal op een of andere manier opgelost moeten worden. Maar het hindert mijn advies voor het aandeel Value8 niet, dat blijft ‘kopen’.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ