Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Tips Hildo Laman, 24 sep 12:00

Redactietips Hildo | Potentie blijft overeind, rendement (nog) niet

0 0 Leestijd ongeveer

De score ziet er bepaald niet goed uit voor mijn beleggingstips. Maar moedeloos opgeven is op de beurs nooit de weg naar succes geweest. Ik blijf kijken naar de bedrijven zelf en hun toekomstpotentie.

Alphabet (23 september: $98,74, -20,0%) | Alphabet is dit jaar al ongeveer 30% gedaald. De verklaringen daarvoor zullen wel bekend zijn (angst voor recessie, mogelijke regelgeving etc). De resultaten vallen dit jaar ook lager uit dan in ’21. Maar dat was een absoluut topjaar, met een winst die bijna verdubbelde. Ten opzichte van 2019 en 2020 zien de resultaten er dit jaar heel goed uit. De waardering van het aandeel is door de koersdaling best laag te noemen.

Als de netto cashpositie van de waardering wordt gehaald, en gerekend wordt met de verwachte winst per aandeel voor volgend jaar ($6,50), dan is de k/w 14,3. De winst per aandeel is in de periode tussen 2015 en 2020 met ruim 20% per jaar gestegen. Als 2021 gebruikt zou worden, komt dat percentage een stuk hoger uit.

De huidige waardering is gewoon laag voor de groei die Alphabet de afgelopen jaren heeft laten zien. Zelfs als de winstgroei de komende vijf jaar ‘maar’ 10% per jaar zou zijn, is de huidige waardering nog aan de lage kant. Alphabet blijft in mijn selectie.

CM.com (23 september: €10,69, -62,0%) |  Dit aandeel heeft het tij niet mee. Er is geen geduld voor bedrijven waarvan een groot deel van de resultaten in de toekomst ligt. Mijn mening is dat de manier waarop bedrijven met klanten communiceren steeds meer digitaal zal worden, waarbij mobiele berichten zoals op WhatsApp en social media steeds belangrijker zullen worden. Dat is precies wat CM.com biedt.

Het bedrijf zal zeker niet immuun zijn voor economische tegenslag in Europa (en elders), maar tijdens vorige crises is vaak gebleken dat de klappen bij nieuwere, groeiende technologieën minder hard zijn. Bedrijven moeten vooruit blijven denken en vernieuwing is een manier om succesvol te blijven. Ik geef niet op met dit aandeel.

Bunge (23 september: $83,19, +6,4%) | Het positieve rendement op Bunge komt voor rekening van de hogere waarde van de dollar. Het aandeel zelf staat iets lager dan op 1 januari. Hoge prijzen zorgen nog altijd voor goede resultaten: het bedrijf heeft de verwachte aangepast winst per aandeel (wpa) voor dit jaar verhoogd naar $12. Maar de handel in agrarische goederen is cyclisch. Bunge verwacht dat de wpa de komende jaren gemiddeld rond $8,50 zal komen te liggen. Als met dit gemiddelde gerekend wordt, is de k/w ongeveer 10.

Wat er ook zal gebeuren, we zullen blijven eten. Ook energie zal gewild blijven. De vraag naar agrarische gewassen en biobrandstoffen die Bunge verkoopt zal dus niet wegvallen. Allerlei verstoringen zijn mogelijk, maar dat is altijd zo geweest. Ik hou ook dit aandeel aan.

Micron (23 september: $50,10, -36,7%) | Het aandeel Micron staat op de laagste stand in twee jaar. Daar zijn twee redenen voor: een dip in de chipmarkt, vooral bij pc’s en laptops, en de weer oplaaiende handelsoorlog tussen de VS en China, die voor een belangrijk deel over chips gaat. Micron presenteert donderdagavond 29 september de resultaten van het vierde kwartaal. Dat is een dag nadat Beleggers Belangen naar de drukker gaat. Dat betekent dat we de resultaten, en vooral de vooruitblik voor het eerste kwartaal van het nieuwe (gebroken) boekjaar, hier net niet kunnen meenemen.

Het lijkt redelijk om ervan uit te gaan dat de verwachtingen niet briljant zullen zijn, net zoals voor het vierde kwartaal. Maar als de winst per aandeel het komende boekjaar rond $1 of $1,50 per kwartaal zal uitvallen, dan is het aandeel op de huidige koers nog steeds goedkoop te noemen. Ik heb geen probleem met de risico’s op een k/w van ongeveer 10 gebaseerd op een matig 2023 met een wpa van ongeveer $4,50 à $5,00. Ook Micron blijft dus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!