Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Advies Jeff Thijssen, 15 dec 2021 16:00

LVMH I Vraag naar iconische merken blijft sterk

0 0 Leestijd ongeveer

De beurskoers van het Franse luxegoederenconcern LVMH zit sinds de derde kwartaalcijfers weer in de lift. De impact van de gemeenschappelijke welvaartsplannen in China op het bedrijf zijn mogelijk kleiner dan waarvoor werd gevreesd.

Zorgen over de Chinese vastgoedreus Evergrande, de focus van de Chinese overheid op breder gespreide welvaart en de omikron-variant van het coronavirus, leidde de laatste maanden tot wat druk op de beurskoersen van bedrijven actief in het luxesegment. Het Franse aandeel LVMH was daarop geen uitzondering. Net als vele andere modebedrijven is het afhankelijk van de Chinese consumptie en de ontwikkeling van het wereldwijde toerisme. Toch is het aandeel al weer flink opgekrabbeld en staat het weer in de buurt van de hoogste koers.

Beleggers gerustgesteld

Het optimisme onder beleggers komt mede doordat het bedrijf met de derde kwartaalcijfers niet teleurstelde. De groei vertraagde enigszins maar bleef met een omzetgroei van 20% naar €15,5 mrd goed op peil en kwam daarmee uit waar analisten op voorhand op rekenden. Bij de belangrijkste divisie mode en lederwaren wist LVMH een organische groei van 24% te bewerkstelligen. De groei bij de divisie juwelen en horloges viel door coronamaatregelen in Azië wat tegen.

Analisten gingen uit van een organische groei van 23%, het werd uiteindelijk 18%. In een toelichting liet het management weten er vanuit te gaan dat de huidige groei zal aanhouden. Concrete groeicijfers werden niet afgegeven. Daarnaast wist het beleggers gerust te stellen over de gemeenschappelijke welvaartsplannen (inkomstenregulering en herverdeling) van de Chinese overheid.

Het luxegoederenconcern maakt de inschatting dat het nieuwe beleid in China niet nadelig zal zijn voor de hogere middenklasse. Het zou het management tegelijkertijd niet verbazen als het zelfs positief uitpakt op de verkoop van producten.

Advies op aandeel LVMH

LVMH is en blijft dankzij de sterke merken, een breed productaanbod, sterke kasstroomgeneratie en een evenwichtige geografische spreiding van de omzet een aantrekkelijk bedrijf om toe te voegen aan een mooi gespreide beleggingsportefeuille. Ook het familiaal aandeelhouderschap is naar mijn mening een pluspunt. Familie Arnault bezit 47% van de aandelen, wat zorgt voor een consistente strategie waarbij de focus ligt op de lange termijn. Bij een geschatte k/w 2022 van 30 blijft het koopadvies onveranderd.

Omzet derde kwartaal
(in €mrd) 2021 2020
Totale omzet LVMH 15,5 12
Divisie Mode & Lederwaren 7,5 5,9
Divisie Horloges en Juwelen 2,1 0,9

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!