Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Opinie Jeff Thijssen, 26 nov 2021 14:00

Wie gelooft er nu nog in Alibaba?

0 0 Leestijd ongeveer

Door scherpere regulering, toenemende concurrentie en een vertraagde groei van de Chinese consumentenbestedingen vielen de laatste kwartaalcijfers van Alibaba tegen.

De omzet steeg nog wel met 29% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maar daarin zat wel een overname van een Chinese supermarktketen. Zonder deze overname zou de groei 16% hebben bedragen. Tegelijkertijd daalde de aangepaste winst per aandeel met 38% naar $1,74 als gevolg van een lager operationeel resultaat (ebita), hogere belastingen en lagere inkomsten uit belangen die Alibaba heeft in andere bedrijven.

Naast de cijfers, vielen ook de verwachtingen voor het huidige boekjaar 2021/2022 tegen. Alibaba verwacht een omzetstijging van 20 tot 23%, waar het eerder nog rekende op 30%. Het gevolg is dat de beurskoers dit jaar een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Verschillende media hebben al hun geloof uitgesproken dat de gouden tijden bij Alibaba achter ons liggen.

Dat het bedrijf een mindere periode kent is duidelijk, maar daar heeft iedereen weleens last van – zo ook zijn naamgenoot uit het sprookje ‘Alibaba en de 40 rovers’. Nadat Alibaba het goud en zilver had meegenomen uit de grot van de rovers en daarmee financieel onafhankelijk was geworden, volgde een periode waarin hij zijn broer verloor en de rovers verhaal kwamen halen. Uiteindelijk trok Alibaba aan het langste eind, dankzij Morgiana die alle rovers wist te doden. Alibaba was hierdoor nog de enige levende die toegang had tot de verborgen schatten, iets waar hij en de volgende generaties van profiteerden.

Profiteren van booming China

Ook met het e-commercebedrijf Alibaba zal het uiteindelijk wel goed komen. Alibaba blijft goed gepositioneerd om te profiteren van de groei van de Chinese economie in de komende jaren en de daarbij behorende toename van de koopkracht van de Chinezen. Daarnaast werden in de slechtnieuwsshow meerdere lichtpuntjes over het hoofd gezien. Zo groeide het aantal klanten vergeleken met het voorgaande kwartaal met 62 miljoen naar 1,24 miljard. Alibaba zet daarmee een nieuwe stap richting haar doel: 2 miljard klanten in 2036. De omzet van de Cloud-divisie dikte met 33% aan.

Bij een geschatte k/w van 16 voor het lopende boekjaar is het aandeel Alibaba dermate goedkoop dat ik besloten heb het op te pikken. In tegenstelling tot de vele verkopers, heb ik namelijk nog wel het geloof dat het verhaal positief kan aflopen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!