Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Peter Schutte, 31 aug 2020 10:51

Beurzen Vandaag | Groene opening

0 0 Leestijd ongeveer

In navolging van een positief Wall Street vrijdag en groene borden in Azië vanmorgen is ook de AEX positief aan de nieuwe beursweek begonnen. De Grafiek van de Dag is voor Apple dat, net als Philips, het nieuws haalt. 

NL | Philips

Na een half uur handel noteert de AEX 0,6% in de plus. Grondstofgerelateerde fondsen ArcelorMittal en Shell voeren de lijst AEX stijgers aan. Philips is de grootste daler, al is het grootste deel van het openingsverlies al weer ingelopen. Het concern meldt dat het Amerikaanse ministerie van gezondheid het contract met Philips voor de levering van 43.0000 beademingsapparaten heeft beëindigd. De Amerikanen hadden eerder al kritiek geuit omdat Philips de prijzen zou hebben verhoogd om te profiteren van de pandemie. Het elektronica-concern moet hierop de verwachtingen voor 2020 aanpassen. Een margestijging zit er niet meer in.

Positief nieuws was er voor de retailsector. Volgens het CBS heeft de Nederlandse detailhandel in juli op jaarbasis 9,7% meer omgezet. De stijging bij non-food ligt tweemaal hoger dan bij food. Vooral online werd meer verkocht. Ook vastgoedfondsen als Eurocommercial Properties profiteerden (+6,3%). Verzekeraar ASR staat bovenaan de lijst met dalers, maar dat komt grotendeels door de onthechting van het dividend (€1,20).

Grootse stijgers AEX/AMX om 9:30:

 • Eurocommercial Properties +6,3%
 • ArcelorMittal +3,0%
 • Corbion +2,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 9:30

 • ASR -5,6%
 • Flow Traders -0,9%
 • Intertrust -0,6%

EUR | Veolia-Engie

De Eurostoxx50 is de week ook goed begonnen en noteert na een half uur handel 0,8% hoger. Het Franse waterzuiverings- en afvalbedrijf Veolia heeft een bindend bod uitgebracht op het 29,9%-belang dat energiebedrijf Engie houdt in het Franse water- en afvalbedrijf Suez. De geboden prijs impliceert een premie van maar liefst 50% op de slotkoers van Suez op 30 juli, de dag voor het belang in de etalage werd gezet. Engie gaat het bod van €2,9 mrd bestuderen. Veolia streeft naar een volledige overname van Suez. Engie, dat zich uitsluitend nog op energietransitie wil richten, bezit nog 1,8% in Suez. Engie stijgt ruim 5% op het nieuws, Veolia 2,5%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 9:30:

 • Engie +5,6%
 • Banco Santander +3,3%
 • Banco Bilbao +2,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 9:30:

 • Philips -0,9%
 • Fresenius -0,7%
 • Iberdrola -0,6%

VS | Coca Cola, HP, Walmart

De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger het weekend in gegaan. De Dow Jones won 0,6%, evenals de Nasdaq. De S&P500 steeg met 0,7%. Coca-Cola was de grootste stijger in de Dow Jones Index. Het frisdrankconcern kondigde een strategisch plan aan waarbij het zich wil ontdoen van 4000 medewerkers. Ook andere bedrijven als MGM Resorts en United Airlines wonnen op reorganisatienieuws. Computerfabrikant HP won maar liefst 6% op beter dan verwachte cijfers door computeraanschaf voor thuiswerken. Walmart won nog eens bijna 3% omdat het zich mengt in de strijd om het sociale-mediabedrijf TikTok. Beleggers kunnen vandaag reageren op het bericht dat China toestemming voor de verkoop van TikTok moet geven.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Coca Cola Company +3,3%
 • Walmart +2,7%
 • Exxon Mobile +2,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Wallgreen Boots Alliance -1,5%
 • Goldman Sachs -1,2%
 • Travelers Companies -1,2%

Grafiek van de Dag | Apple

Het nieuws afgelopen weekend dat Apple het account van de maker van het populaire spel Fortnite heeft opgeheven zal de gemoederen vandaag bezighouden. Epic Games, de eigenaar van spel, weigerde zich te committeren aan de hoge commissie die Apple Pay rekent voor aankopen die consumenten in Fortnite doen. De rechter bepaalde in het nadeel van Epic, waardoor Epic geen nieuwe applicaties kan verkopen via gebruikers van Apple-apparaten. Dit zal toch ook nadelig zijn voor Apple. Overigens ondergaan de aandelen Apple vandaag een stocksplit, in de verhouding vier nieuwe voor één oude.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.