Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 5 aug 14:42

Wolters Kluwer | Steeds meer software

0 0 Leestijd ongeveer

Uitgever Wolters Kluwer geeft geen verwachtingen voor 2020, maar het bedrijf is behoorlijk coronabestendig, getuige de nettowinststijging.

De halfjaaromzet nam met 4% toe tot bijna €2,3 mrd; autonoom was dat 3%. Interessant daarin is dat het aandeel van de terugkerende inkomsten (abonnementen) die omzetzekerheid geven, steeg van 79,7% naar 80,9%. Digitale en dienstenabonnementen maken daar een steeds groter onderdeel van uit. Zij beslaan 70,7% van de totale omzet. Dat was in 2019 nog 68,1%. Er was hier sprake van een autonome stijging van 6%.

Binnen deze rubriek maakt in 2020 software ruim 40% uit, met bijvoorbeeld een autonome toename van de clouddiensten van 19%. Die laatste vormen nu ruim 25% van de software-inkomsten. Wolters Kluwer wordt steeds meer een softwarebedrijf, en daar horen hogere koerswinstverhoudingen bij.

Regionale omzetverdeling bij Wolters Kluwer

De omzetgroei kwam hoofdzakelijk uit de VS, dat 63% van de omzet uitmaakt. In de VS verkoopt de het bedrijf vooral producten via de divisies Health, Tax & Accounting en Governance, Risk & Compliance.

Europa domineert in de divisie Legal & Regulatory, die een autonome omzetdaling doormaakte. De omzet bij gedrukte producten is er met 22% nog groot, en die vertonen een lagere omzet.

Resultaat en advies

De divisie Legal & Regulatory bleef met een toename van 5% van het aangepaste operationeel resultaat tevens achter bij de andere drie divisies. Het totale aangepaste operationele resultaat steeg namelijk met maar liefs 16%, tot €577 mln. Dit kwam vooral door tijdelijke kostenreducties als gevolg van corona: reisbeperkingen en minder marketing-activiteiten. De aangepaste nettowinst nam met 21% toe, naar €426 mln. Het interim-dividend wordt verhoogd van €0,39 naar €0,47.

Hoewel Wolters Kluwer geen vooruitzichten voor de totale activiteiten wil geven, spreekt uit de vooruitblik per divisie dat 2020 een iets lagere autonome omzetgroei zal kennen dan de 4% in 2019. Dat volstaat voor mij om bij een k/w van 23 het koopadvies te handhaven.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!