Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 3 aug 16:31

Facebook | Groeitempo ondanks tegenwind omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

Facebook heeft een hogere omzet en winst behaald in het tweede kwartaal ondanks tegenwind van het coronavirus, een advertentieboycot en nieuwe regulering.

De omzet van Facebook is in het tweede kwartaal 10,2% hoger uitgekomen dan vorig jaar. De winst is bijna verdubbeld, maar omdat er vorig jaar een aantal grote eenmalige verliesposten werd opgenomen geeft dit een sterk vertekend beeld. Als de winst wordt vergeleken met het eerste kwartaal, is de toename in lijn met de omzetgroei.

Hindernissen

Beleggers hadden duidelijk gerekend op meer tegenslag, want het aandeel steeg de dag na de cijferpublicatie met 8,2%. Eerder dit jaar kreeg Facebook nog te maken met een advertentieboycot door verschillende grote bedrijven. Die willen, voornamelijk onder druk vanuit sociale media, dat Facebook haatzaaiende berichten van het platform verwijdert.

Facebook wordt ook geraakt door de coronacrisis, doordat getroffen bedrijven minder geld aan spenderen aan advertenties op het sociale-mediaplatform. Tot slot is er het al langer bestaande probleem van toenemende regulering omtrent privacy, waardoor de advertentiemogelijkheden voor Facebook afnemen. Ook dat gaat ten koste van de omzet.

Hele jaar

Uiteindelijk hebben deze problemen voor minder hoge groeicijfers gezorgd ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de omzet nog met 17,0% steeg. Maar echt schokkend zijn de cijfers niet. Wel is mijn eerdere schatting op basis van het eerste kwartaal dat de omzetgroei over dit hele jaar richting de 20% zou gaan, waarschijnlijk te hoog.

Voor het derde kwartaal rekent Facebook op een vergelijkbare groei als in het tweede kwartaal. Ik denk dat de groeicijfers in het derde kwartaal iets hoger kunnen uitkomen doordat de tegenwind wat zal afnemen. Per saldo zal de jaargroei ergens tussen 10 en 15% komen te liggen.

Advies Facebook

De wpa-taxatie voor dit jaar verhoog ik van $7,20 naar $8,00. De kosten stijgen minder dan ik had gedacht, waardoor de winstmarges redelijk overeind blijven. Voor komend jaar verhoog ik mijn schatting van $8,70 naar $9,00. Uitgaande van deze laatste nieuwe schatting is de k/w ongeveer 28. Daarmee is het aandeel al een stuk minder aantrekkelijk dan ten tijde van mijn koopadvies in april.

Ik handhaaf dat koopadvies echter wel, omdat Facebook nog altijd prima groeicijfers laat zien. Maar als de waardering nog veel verder oploopt, zal ik het advies waarschijnlijk verlagen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!