Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 3 aug 2020 16:26

Altice | Dichter bij winstgevendheid

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis treft ook de telecomsector. Bij Altice Europe betreft het echter een beperkt aantal activiteiten, en de communicatiediensten groeiden.

Net als bij sectorgenoot KPN, namen ook bij Altice Europe de roamingdiensten (bellen vanuit het buitenland) in het tweede kwartaal af omdat de meeste mensen door corona gedwongen waren in eigen land te blijven. Omdat winkels gesloten bleven, nam ook de verkoop van apparatuur af. Ook het aantal advertenties via mediabedrijf Teads vertoonde een dalende lijn.

In tegenstelling tot KPN, liet Altice echter wel een stijging zien bij de kernactiviteiten van de communicatie. De totale kwartaalomzet nam met 1,2% af, naar €3,54 mrd, maar exclusief de drie eerder genoemde activiteiten noteerde het bedrijf een stijging van 4,2%, tot €3,20 mrd. Die toename kwam zowel van zakelijk verkeer als van consumenten. Frankrijk – verreweg de grootste markt – en Israël blonken uit met respectievelijk +6,4% en +6,9%.  In Portugal en de Dominicaanse Republiek daalden de communicatie-opbrengsten met respectievelijk 2,8% en 13,3%.

Resultaat

Ondanks de omzetdaling bij drie bedrijfsonderdelen wist Altice het aangepaste operationeel resultaat (ebitda) een fractie te laten stijgen, met 0,3% naar €1,44 mrd. Dat verraste de analisten, die als consensus €1,37 mrd hadden staan. In deze ebitda-resultaten waren het de tv-diensten die het grootste tegenwicht boden aan het genoemde drietal: de televisietak boog een verlies van €23 mln om in een winst van €3 mln.

Door afschrijvingen (depreciaties en amortisaties) nam de kwartaal-ebit toe van €315 mln naar €399 mln. Ook de financiële kosten daalden, inclusief derivaten- en wisselkoerseffecten. Deze zorgden er echter wel voor dat het bedrijf op een nettoverlies van €472 mln uitkwam, nog altijd een verbetering ten opzichte van de €512 mln in dezelfde periode vorig jaar.

Altice blijft op kopen

De afnemende afschrijvings- en schuldlasten, samen met de stijgende omzet, brengen Altice Europe langzaam dichter bij een winstgevende positie. Een lagere schuldenlast en hogere vrije kasstroom zijn daarbij de hoofddoelen. Ik handhaaf het koopadvies, met de aantekening dat het vooral is bedoeld voor beleggers met een bovengemiddeld risicoprofiel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!