Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 3 aug 2020 14:00

WDP | Vastgoed geeft geen krimp

0 0 Leestijd ongeveer

Logistiek vastgoedfonds WDP heeft nog weinig last van de coronacrisis en ziet zijn groeiplannen niet in gevaar komen. De markt voor logistiek vastgoed blijft goed.

Het halfjaarrapport van WDP was nog iets beter dan verwacht. Het bedrijf zag zijn inkomsten aandikken met 11,7% tot €116,9 mln. Zoals gebruikelijk was de groei hoofdzakelijk te danken aan acquisities en opleveringen van nieuwe projecten. Op vergelijkbare basis kwam de huurgroei uit op 2,2%. Geholpen door lagere rentelasten steeg het directe beleggingsresultaat met 15% naar €84,3 mln, ofwel €0,49 per aandeel (+7,9%).

Hogere bezettingsgraad

De coronacrisis liet nauwelijks sporen na in de vastgoedportefeuille. Sterker nog: de bezettingsgraad liep zelfs iets op, van 98,1 naar 98,2%. Dit is het hoogste niveau sinds 2008. Hoewel een aantal klanten liquiditeitsproblemen kreeg, wist WDP 94% van de huur over het tweede kwartaal te incasseren. Voor 4% van de huur is een betalingsregeling getroffen en 2% moet nog binnenkomen. Mede dankzij de brede risicospreiding over marktsegmenten en huurders blijft de coronaschade dus voorlopig zeer gering.

Ook de beleggersvraag naar logistiek vastgoed blijft overeind, getuige de stabiele aanvangsrendementen. Een positieve herwaardering van €87,5 mln op voornamelijk ontwikkelingsprojecten bracht de waarde van de totale portefeuille op €4,5 mrd. Dit is inclusief projecten in ontwikkeling, die in de regel zijn voorverhuurd.

WDP ligt ruimschoots op schema op de beoogde groei naar €5 mrd in 2023 te realiseren. Voor veel bedrijven is investeren in logistiek vastgoed cruciaal en WDP ziet dan ook niet dat partijen onder hun verplichtingen willen uitkomen. Aan het einde van het tweede kwartaal trokken de activiteiten sneller aan dan verwacht, gedreven door een versnelling van structurele trends als e-commerce en duurzaamheid.

Advies WDP

De winst per aandeel komt dit jaar uit aan de bovenkant van de eerder aangegeven bandbreedte van €0,95-1,00. De verwachting van een dividend van €0,80 (+8%) werd herhaald. Het dividendrendement van 3,0% en de voorziene sterke dividendgroei in de komende jaren bieden nog uitzicht op een aardig totaalrendement. Mijn advies blijft ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!