Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 28 apr 10:54

Beurzen vandaag licht omhoog | olie omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

Licht stijgende koersen in het Verre Oosten hebben altijd enige invloed op de Europese koersen, zo ook vandaag. 

Ook in Europa zelf is het sentiment licht positief, nu er steeds meer berichten komen dat overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus binnen afzienbare tijd worden verzacht. Wel moet de huidige recessie nog duidelijker zichtbaar worden in de bedrijfscijfers. Het positieve sentiment kan dus ook weer omslaan.

NEDERLAND

De AEX-index was vanochtend om 9.30 uur met 0,1% gestegen en de AMX-index met 0,2%. De banken deden het goed, met onder andere +2,0% voor ING. Toch kan verwacht worden dat slechte leningen de resultaten in deze sector nog flink onder druk zullen zetten.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • ABN Amro +2,3%
 • Eurocommercial Properties +2,3%
 • Arcelor Mittal +2,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Air France-KLM -3,4%
 • Flow Traders -2,6%
 • NSI -1,1%

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond een halfuur na opening op een plus van 0,25%. Ook hier waren de banken uitblinkers. AB InBev steeg met 2,3%. Dat is typisch zo’n aandeel dat ver is weggezakt en waar sommige beleggers juist daarom kansen in zien. Wij hebben echter een verkoopadvies voor de brouwer staan

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • AB InBev +2,3%
 • Société Générale +2,0%
 • ING +2,0%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Inditex -1,5%
 • Danone -1,3%
 • Total -1,0%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones won gisteren 1,5%. De beleggers zetten de koersen van bedrijven die via hamsteren geprofiteerd hebben van de coronagriep nu even lager. Eens komt er een einde aan de voorraadvorming bij de consument en zal het aanbreken van die voorraden tijdelijk weer tot een lagere vraag leiden. Walt Disney daarentegen zal in de toekomst blijven profiteren van de streaming-initiatieven. Het aantal abonnees neemt toe. De grote investeringen in deze voor het bedrijf nieuwe activiteiten zullen nog wel enige tijd druk uitoefenen op het operationeel resultaat, maar dat is tijdelijk. Wij geven een koopadvies voor het entertainmentbedrijf.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walt Disney +4,8%
 • 3M +4,5%
 • JP Morgan Chase +4,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Procter & Gamble -1,1%
 • Walmart -0,9%
 • Johnson & Johnson -0,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Olie blijft ongeliefd. De coronacrisis, ruzie tussen olielanden, maar vooral ook de (aanstaande) recessie blijven de olieprijs (WTI) drukken. Na de negatieve uitkomst voor de mei-futures daalt ook al enige tijd de prijs van de juni-futures. De vrees voor een herhaling van mei kruipt zo in de futures-koersen.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
Alphabet, Banco Santander, BP, Pfizer en Caterpillar met kwartaalcijfers
Coca-Cola European Partners met trading update

Macrocijfers:
Consumentenprijzen VS, april (verwacht: 106; vorig: 120)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.