Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Redactietips | Eén absolute winnaar in doolhof van verliezers

0 0 Leestijd ongeveer

De corona-crash heeft de resultaten van onze beleggingstips 2020 zeer negatief beïnvloed. Het vertrouwen in de tips is ondanks de crash ongeschonden, blijkt uit de kwartaalupdate die we bieden van de tips die we begin dit jaar gaven.

Zes van de zeven redacteuren voeren geen wijzigingen door in hun mini-portefeuilles en gaan voor de rest van het jaar uit van hogere koersen. Twintig tips weten hun verlies beperkt te houden tot onder de 20% of boeken juist een positief rendement.

Absolute koploper is met ruim 400% de shortpositie die Karel Mercx aanraadde op de olieprijs. Van de drie aandelen die meerdere keren werden genoemd, AMG, Unilever en Microsoft, behaalde alleen de laatste een positief rendement.

Bekijk hier (de resultaten van) alle tips:

De in totaal 15 tips die we gaven op aandelen met een notering in Amsterdam, hadden het allemaal moeilijk. Aan Jeff Thijssen wel de eer om het op een na best renderende aandeel te hebben getipt in de AEX, AMX en AScX, namelijk FlowTraders met +26,6% (Alfen was met +28,0% de beste renderende van de vijf fondsen met een positief rendement in de genoemde indices). Ahold Delhaize, ASMI en Unilever bleven behoorlijk goed liggen, maar de overige tips van het Beursplein gingen stuk voor stuk in maart keihard onderuit.

Corona-crash

Gelukkig worden de matige prestaties van de tips van eigen bodem in zekere mate gecompenseerd door enkele koopadviezen op buitenlandse aandelen. Behalve om Microsoft gaat het om Avalara (Hildo Laman), Amazon (Jaap Barendregt) en TeamViewer (Menno van Hoven), die alle drie op geheel eigen wijze juist profiteren van het huidige klimaat. Dat laatste geldt ook voor de iShares USD Treasury Bond 20+ Yr UCITS ETF waarmee Karel Mercx inspeelt op dalende Amerikaanse rentes. Ook de slechtst renderende tip van het eerste kwartaal komt van buiten onze landsgrenzen: hotelketen Accor (-41,5%) is van al onze tips het zwaarst getroffen door de corona-crash.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.