Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tips Karel Mercx, 2 apr 15:00

Redactietips Karel Mercx: oliepositie door het dak

0 0 Leestijd ongeveer

Zoals elk jaar, sluit ik ook in 2020 met mijn persoonlijke beleggingstips aan bij voorgaande jaren. Ik zie het als een mini-portefeuille waarin ik eens per kwartaal een herweging doe. Sinds de start in oktober 2015 heb ik een totaalrendement behaald van 194,9%. De benchmark voor aandelen, de MSCI World, staat over dezelfde periode op 34,4%.

WisdomTree WTI Crude Oil 3x Daily Short ETF (31 maart: )

Eind 2019 begon de wereldeconomie in rap tempo af te koelen. Wetend dat bij elke wereldwijde recessie de olieprijs flink daalt, heb ik begin 2020 mijn short-olie-ETF daarom omgeruild voor een short-ETF met een hefboom van 3 (ISIN: IE00B7SX5Y86). Het coronavirus zorgde ervoor dat mijn visie versneld uitkwam. De WisdomTree WTI Crude Oil 3x Daily Short ETF staat dit jaar 413,2% hoger.

Microsoft (31 maart: )

Toen ik in 2015 (opnieuw) bij Beleggers Belangen kwam werken, heb ik meteen Microsoft in mijn lijstje met persoonlijke tips gezet. Ik denk dat het aandeel perfect is gepositioneerd voor de verdere opkomst van clouddiensten en de doorontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Microsoft staat zelfs over een dramatisch jaar als 2020 nog 2,7% in de plus en het totaalrendement sinds opname is 298%.

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (31 maart: )

Deze belegging in goudmijnaandelen (tickercode GDX & ISIN IE00BQQP9F84) zit al sinds 2015 bij mijn redactietips. In 2020 staat er een verlies van 19,5%. Sinds opname in de mini-portefeuille is het rendement +73,0%. De belangrijkste reden voor deze tip is dat de verhouding tussen goud en goudmijnaandelen nog altijd een stuk onder de gebruikelijke verhouding ligt. De huidige 0,15 is extreem laag, want het gemiddelde van de afgelopen 25 jaar is 0,35.

Wheaton Precious Metals (31 maart: )

Mijn favoriet in de edelmetalensector is Wheaton Precious Metals. Wheaton koopt voor een vaste prijs zilver en goud in van mijnbouwbedrijven die deze edelmetalen als restproduct naar boven halen, en verkoopt ze voor een variabele prijs weer door. De aandelen Wheaton verliezen over 2020 4,9%.

iShares USD Treasury Bond 20+ Yr UCITS ETF (31 maart: )

Mijn thema aan het begin van 2019 was dat de wereldwijde centrale banken stevig zouden gaan stimuleren. Ik dacht ruim een jaar geleden dat de verschillende Amerikaanse rentes allemaal flink zouden dalen. Dit thema bespeel ik via de iShares USD Treasury Bond 20+ Yr UCITS ETF (ISIN: IE00BSKRJZ44). Dit jaar liep de positie op met 25,0% en sinds opname begin 2019 is het rendement 45,5%.

Unilever (31 maart: )

Unilever (tickercode UNA) is perfect gepositioneerd om te profiteren van de opkomst van de middenklasse in de opkomende markten. Dit jaar verliest Unilever 11,7%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!