Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Actueel Jaap Barendregt, 31 mrt 11:00

Beurzen vandaag op groen

0 0 Leestijd ongeveer

Er staan veel groene cijfers op de borden van de beurzen vandaag. Net als in de VS zijn de beleggers wat tot rust gekomen. De risico’s worden ingeschat en de gedaalde koersen bestudeerd. De uitkomst van deze afweging is vanmorgen positief, zodat gekocht wordt.

NEDERLAND

In Nederland worden grote dalers nu weer aangeschaft. Bodemvissen is een traditionele methode om te proberen beleggingswinsten te boeken. Vooral Shell heeft het door de lage olieprijs de laatste weken voor de kiezen gehad. Vandaag proberen beleggers dus weer voorzichtig leven in de koers te brengen. Het is de grootste stijger in de AEX-index, met 4,6%. De uitblinkers komen vanochtend echter uit de Midcap-index: Air France-KLM, Altice Europe en Fugro. Ook hier zijn bodemvissers actief. Bij Altice Europe kan natuurlijk wel worden gezegd dat het gebruik van telefoon, internet en tv zullen profiteren van het gebrek aan bewegingsvrijheid van de Europese burgers. Het aandeel staat op ‘kopen’. Er zijn twee dalers. Flow Traders stijgt in koers als de rest van de aandelen dalen, maar nu bijna alle aandelen stijgen, daalt de koers van het bedrijf. Akzo Nobel is de andere daler. Het verfbedrijf trekt de eerdere verwachtingen in en meldt dat de omzet in het tweede kwartaal lager zal zijn dan in eerdere verwachtingen, zonder dit te kwantificeren. De AEX-index stijgt met 1,8% en de Midcap-index met 3,4%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Air France-KLM +8,6%
 • Altice Europe +7,1%
 • Fugro +6,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • AkzoNobel -2,0%
 • Flow Traders -1,4%

EUROPA

De Eurostoxxx50-index neemt met 2% toe, net als de koploper, het Spaanse Amadeus IT Group dat IT maakt voor de reiswereld. Dit geeft andermaal aan dat beleggers aan het bodemvissen zijn, want ook dit aandeel heeft de laatste weken flinke koersdalingen gekend. Met L’Oréal kent de index een opvallende daler. Het cosmeticaconcern heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken. Het aandeel staat op ‘houden’. LVMH krijgt er een tikje van mee.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Amadeus IT Group +6,0%
 • Bayer +4,8%
 • Eni +4,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • L’Oréal -2,8%
 • ING -2,3%
 • LVMH -0,3%

VERENIGDE STATEN

De markten in de VS schudden de onrust door corona en de aankomende recessie wat van zich af. De Dow Jones Industrial Index steeg met 3,3%. Daarbij stegen gisteren vooral bedrijven uit de farmacie en Microsoft, dat bekendmaakte dat zijn Skype de laatste weken zeer populair is geworden. Skype stelt in staat op afstand te vergaderen, waarbij men elkaar kan zien. Vliegtuigbouwer Boeing was de enige daler.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Johnson & Johnson +8,0%
 • Merck +7,3%
 • Microsoft +7,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -6,0%

GRAFIEK VAN DE DAG

De Bloomberg-grafiek bevestigt het beeld dat bij de Dow Jones-index is geschetst: de beurzen lijken de problemen rond corona en de recessie wat van zich af te schudden. Na een flinke daling zijn de aandelen de laatste vier van de vijf handelsdagen weer wat aan het stijgen.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
JP Morgan Chase ex-dividend ($0,90, k)

Macrocijfers:
Inflatie eurozone, maart, jaar-op-jaar (verwacht: 0,7%; vorig: 1,2%)
Werkloosheid Duitsland, maart (verwacht: 5%; vorig: 5%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.