Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

De favoriete Europese nutsaandelen van Société Générale

0 0 Leestijd ongeveer

Ook na het topjaar 2019 blijven – vooral duurzame – Europese nutsaandelen aantrekkelijk, meent Société Générale.

Europese nutsaandelen presteerden afgelopen jaar opvallend goed. De Stoxx Europe Utilities Index steeg met 24,6%, tegen ruim 23% voor de brede Europese aandelenindex. Ook andere defensieve sectoren, zoals Voeding & Drank, Persoonlijke Verzorging en Gezondheidszorg, hadden een prima 2019.

Normaal gesproken blinken defensieve sectoren niet uit in een zo sterk stijgende beurs, stelt Société Générale. Dat toont aan dat Europese aandelen afgelopen jaar niet zijn gestegen omdat beleggers optimistischer zijn geworden over de verwachte economische groei. Daar is overigens ook geen reden voor. De inkoopmanagersindex voor de industrie van de eurozone noteert immers nog steeds onder de 50, aldus Société Générale. Dat niveau dat duidt op afnemende economische groei.

Ideale sector

De bank ziet een bevestiging daarvan in de ontwikkeling van de lange rente. Deze steeg sinds september vorig jaar in zowel Europa als de VS, maar aan die stijging is een eind gekomen. De matige cijfers van de inkoopmanagersindex, lage rente, geopolitieke risico’s en de $11 bln aan obligaties met een negatieve rente houden de zoektocht naar inkomen onder beleggers op gang. Europese nutsbedrijven bieden nog steeds een aantrekkelijk dividendrendement bij een redelijke koers-winstverhouding. Het is bovendien bijna de ideale sector in een dergelijk macro-economisch klimaat. Société Générale vindt nutsbedrijven dan ook dit jaar nog altijd aantrekkelijk, al verwacht de bank uiteraard geen herhaling van de forse koerswinsten van 2019.

Société Générale ziet daarnaast nog sectorspecifieke factoren die Europese nutsaandelen aantrekkelijk maken, zoals  investeringen in duurzame energie. Die zorgen voor nieuwe groeikansen in de nutssector.

Favoriete duurzame aandelen

Dat is beleggers niet ontgaan, want afgelopen jaar stegen de koersen van duurzame stroombedrijven met gemiddeld 58%. De bank verwacht dat de waardering voor de meer duurzame nutsaandelen – zij het in een veel lager tempo – ook dit jaar aanhoudt en voorziet daarnaast fusie- en overnameactiviteit in de sector. Nutsaandelen uit de categorie ‘duurzaamheid-plus’ hebben dit jaar het grootste opwaartse potentieel. Daarmee doelt Société Générale op nutsaandelen die een aanzienlijk deel van de omzet en operationele winst uit duurzame energie halen en die tegelijkertijd een aantrekkelijk dividendrendement en een mooie waardering bieden. Enel, Fortum en Veolia zijn de topfavorieten van de bank, maar Société Générale ziet ook goede kansen voor Iberdrola (Spanje), EDP (Portugal), SSE en National Grid (VK) en EVN Group (Oostenrijk).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.