Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

CTP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CMcom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Opties Hildo Laman, 4 dec 2019 11:40

Optietip 157: profiteren van lage verwachtingen Micron

0 0 Leestijd ongeveer

De optietip van deze week is een combinatie op Micron. Verder updates op tips op de AEX, Applied Materials en de DAX index.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende tips op het Amerikaanse aandeel Micron gehad. Met wisselend succes: twee keer was er een verlies van 100%, één keer een winst van ongeveer 370%. Micron produceert geheugenchips. Dit jaar komen de algemene chipverkopen zo’n 13% lager uit, en bij de geheugenchips is het nog erger. Daardoor zijn de resultaten van Micron aanmerkelijk minder goed. Maar er is reden voor optimisme: de algemene chipverkopen in 2020 zijn naar verwachting 5,9% hoger dan dit jaar. Voor geheugenchips zijn analisten nog voorzichtig met positieve vooruitblikken. Maar als de markt aantrekt,  gaat het erg snel in de geheugenchipmarkt.

Een voordeel van de recente minder goede resultaten is dat de lat laag ligt voor Micron. Over twee weken, op 18 december, zal het bedrijf kwartaalresultaten presenteren. Vooral de vooruitzichten voor het nieuwe kwartaal zullen invloed hebben op de koers van het aandeel. Omdat de verwachtingen niet bijster hoog zijn, is er een aardige kans dat er een positieve reactie op de beurs komt. Ik vind het daarom de moeite van het proberen waard om een vierde optietip op Micron te openen.

Optiestrategie voor Micron

Het gaat om de MU apr20 50/60/70 call butterfly. Dat wil zeggen: koop de MU apr20 50,00 call één keer voor $3,05, verkoop de MU apr20 60,00 call tweemaal voor $0,85 per stuk, en koop de MU apr20 70 call voor $0,25. De Amerikaanse beurs is op het moment van schrijven nog gesloten, dus deze prijzen zijn schattingen. Met deze prijzen is de kostprijs per saldo $1,60 (3,05-0,85-0,85+0,25=1,60). De maximale waarde is $10 (60-50). Deze wordt bereikt als op de dag van expiratie (17 april) het aandeel precies op $60 staat. Elke dollar meer of minder betekent een dollar minder waarde voor de butterfly. Het minimum is wel $0, dus meer verlies dan de inleg is niet mogelijk. Zoals altijd is het advies om deze tip in één combinatieorder in te voeren.

MU apr20 50/60/70 call butterfly

Koop 1 x MU apr20 50,00 call $3,05
Verkoop 2 x MU apr20 60,00 call $0,85
Koop 1 x MU apr20 70,00 call $0,25
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 17 april 2020
Risicoschatting Gemiddeld
Maximale Winst $840
Maximaal Verlies $160

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement is weggezakt naar 43,1%. Het rekenkundig gemiddelde staat op 64,8%. Uiteraard zijn de koersdalingen van de afgelopen dagen de oorzaak van het teruglopen van het rendement. Dat is vervelend, maar tot nu toe is er weinig echt zorgwekkend aan het koersverloop. Koersdalingen horen erbij. Het goede nieuws is dat het voor nieuwe optietips gunstigere prijzen oplevert.

AEX

De koersdalingen van de laatste dagen zijn vervelend voor de waarde van een heel aantal optietips. Voor de butterfly op de AEX die op 20 december al afloopt (optietip 147) hoeft het echter niet desastreus te zijn. Een herstel van een paar procent kan de waarde fors doen stijgen. Uiteraard moet dat herstel dan wel vóór expiratie komen. Het vorige verkoopdoel (€4) laat ik vallen. Ik kijk het koersverloop de komende dagen en weken even aan. Als de AEX flink herstelt, zal de waarde flink toenemen. Wat die waarde zal zijn, is afwachten.

Voor de januari-butterfly (optietip 151) is de lagere AEX-stand ook vervelend. Maar deze tip heeft nog ruim zes weken looptijd. Een stijging van een procent of vier in die tijd is niet uitgesloten. Afwachten dus.

Applied Materials

De callspread op Applied Materials (optietip 136) heeft te lijden gehad onder de lagere koersen. De waarde op dit moment is iets meer dan $4. Er is nog redelijk wat looptijd. De koers van het aandeel is iets meer dan $55, dus reden tot wanhoop is er niet. Ik wacht nog geduldig af. Het is nog wel zo dat ik voor $6,75 wil verkopen, mocht dat de komende weken lukken.

DAX

Ook voor de DAX-butterfly die in december af zal lopen (optietip 131) is de koersdaling niet gunstig. De index zal de komende paar weken met een procent of vier moeten stijgen voor er een serieuze waarde te behalen valt. Niet onmogelijk, maar de kans is niet bijster groot. Er rest niets anders dan afwachten. Als er een koersherstel komt is het de vraag wat de beste actie is: direct verkopen om nog te redden wat er te redden valt, of wachten op verdere stijgingen. Ik neig er naar om het laatste te doen. Met butterflies is wachten meestal de beste keuze. Tot op zekere hoogte: als de resterende looptijd erg kort wordt, kan dat dwingen om tot verkoop over te gaan.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman

Tussenstand: (doorgehaald is gesloten, in €)

122. BOS call calendar -72
124. ABN call -62
128. INTC call calendar -23
131. DAX butterfly -74
133. MT call calendar -33
136. AMAT callspread 284
137. AEX 1-bij-2 putspread 5
138. AEX butterfly -95
139. OCI callspread -105
140. DAX 1-bij-2 callspread 120
141. SLV call -46
142. AEX butterfly 205
143. ASMI call calendar 190
144. DAX butterfly -13
145. LRCX butterfly 172
146. AEX 1 bij 2 putspread -24
147. AEX butterfly 58
148. SPY call calendar 256
149. GLPG call calendar -98
150. AEX call 6
151. AEX butterfly 84
152. DAX butterfly 12
153. AMG risk reversal -95
154. BAY calendar -58
155. DAX butterfly -23
156. MT call -28

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!