Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 25 nov 2019 11:00

Tipterugblik: Ball Corporation weer interessant na dip?

0 0 Leestijd ongeveer

Ball Corporation was sinds de tip van een jaar geleden niet te houden. Begin september was er een koerswinst van circa 65%. Dat was reden om het koopadvies toen te verlagen naar ‘houden’. Daarna is het aandeel weer teruggevallen. Toch bedraagt het jaarrendement nog een aardige 35%.

Ball is met afstand de grootste producent van aluminium blikjes en spuitbussen voor dranken en verzorgingsproducten in de wereld. Meer aandacht voor duurzaamheid bij consumenten en bedrijven speelt het bedrijf in de kaart. Aluminiumblikjes pakken snel marktaandeel van plastic flessen.

Omdat de vraag het aanbod in de markt overtreft, investeert het bedrijf in extra fabrieken. Capaciteitstekorten drukken de volumegroei dit jaar. Mede door extra kosten voor het opstarten van nieuwe productielijnen kwam het resultaat over het derde kwartaal wat lager uit dan verwacht.

Optimisme bij Ball

Ball blijft echter optimistisch over de groeivooruitzichten voor de lange termijn. De transitie van PET-flessen naar aluminiumblikjes in de drankenindustrie bevindt zich nog maar in een vroeg stadium. Ondertussen begint ook de kleine luchtvaarttak op toeren te komen.

Dit bedrijfsonderdeel, dat hoogwaardige technologie levert aan de lucht- en ruimtevaart, boekte in het derde kwartaal een omzet- en winstgroei van respectievelijk 30 en 35%. Hoewel dit tempo de komende jaren afzwakt, blijft de groei in de dubbele cijfers.

Aandeel Ball Corporation weer interessant?

De onderneming verwacht de langetermijndoelstelling van een winststijging per aandeel van 10-15% per jaar de komende jaren te kunnen overtreffen. Mooie vooruitzichten derhalve, maar daar zijn beleggers wel al grotendeels op vooruitgelopen. Bij een stevige k/w van 22,4 op basis van de verwachte winst voor 2020 blijf ik bij het houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.