Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 29 okt 2019 10:43

Beurzen Vandaag: gelukkig, tijd om bij te komen

0 0 Leestijd ongeveer

Na de gestegen koersen van de afgelopen dagen gaat het vandaag iets omlaag. De beurzen moeten even bijkomen. Met dergelijke periodieke pauzes is niets mis. Sterker nog, het zou in mijn ogen alarmerend zijn als de beurskoersen alleen maar omhoog zouden gaan.

NEDERLAND

De AEX-index zette vrijdag jongstleden een nieuwe hoogste jaarstand neer. De index blies vanochtend wat stoom af en daalde met 0,3%. De grootste daler is Aalberts. Het aandeel kreeg een verkoopadvies van ABN Amro, met een koersdoel van €31. Wij hebben een koopadvies op Aalberts.

De midcap-index daalde met 0,4%, na gisteren een hoogtepunt te hebben bereikt. Hier was Wereldhave de grote daler. Wij hebben een verkoopadvies op het aandeel staan. Het aandeel ging ex-dividend. Bij AMG en BAM (respectievelijk -2,0% en -1,7%) was het koersverlies waarschijnlijk te wijten aan berichten over short-beleggers. Ook Takeaway.com heeft de laatste tijd last van verkoopdruk door een grote belegger (Delivery Hero).

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Besi +0,9%
 • Galapagos +0,5%
 • Aperam +0,5%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Wereldhave -2,9%
 • Aalberts -2,4%
 • Takeaway.com -2,0%

EUROPA

De Eurostoxx50-index daalde vanochtend met 0,2%. Fresenius SE & Co kwam met kwartaalcijfers die conform verwachting waren. Het beleggingsklimaat in Duitsland is overigens de laatste tijd erg optimistisch. De kwartaalcijfers van Deutsche Börse voldeden echter niet geheel aan de verwachtingen. Het bedrijf bevestigde de jaardoelstellingen, maar leverde toch in.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Fresenius SE & Co +4,1%
 • Airbus +0,9%
 • Safran +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Deutsche Börse -2,4%
 • Nokia -2,3%
 • Orange -2,0%

VERENIGDE STATEN

In de VS stonden de beleggers nog in de positieve modus. De Dow Jones Industrial Index steeg met 0,2%. De  handelsbesprekingen verlopen nog goed en de Fed gaat volgens verwachting woensdag haar belangrijkste geldmarkttarief verlagen. Microsoft was uitblinker, want het wist een groot contract binnen te halen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Microsoft +2,5%
 • 3M +1,8%
 • Goldman Sachs +1,6%

Grootste dalers Dow Jones:

 • McDonald’s -1,5%
 • Exxon -0,9%
 • Travelers Cos -0,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

Beleggingsresultaten lijken losgeraakt van de ontwikkelingen in de onderliggende economie. Zo ligt de Duitse economie er bijvoorbeeld niet zo goed bij. Dat is in onderstaande grafiek ook te zien aan de verwachtingenlijn van het bedrijfsleven. Die daalt. Ook waren er in de zomer winstwaarschuwingen van Duitse bedrijven. Toch doet de Duitse hoofdindex DAX het getuige de stijging van de verhouding DAX/Stoxx600 beter dan de Stoxx600-index, waarin 600 Europese bedrijven zitten. Het is nu wachten op hoe beleggers reageren op de derdekwartaalcijfers.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
CCEP, Neways en Vastned met trading update; L’Oréal en BP met derdekwartaalcijfers.

Macrocijfers:
Consumentenvertrouwen VS, oktober (verwacht: 124,4; vorig: 125,1).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.