Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 26 jul 12:00

Aalberts blijft groeien

0 0 Leestijd ongeveer

Aalberts heeft last van zwakkere marktomstandigheden. Desondanks wist het een autonome groei te realiseren van 3%. Opvallend was de groei van de omzet in Duitsland en binnen automotive.

Industrieel toeleverancier Aalberts heeft de eerste zes maanden van het jaar prima doorstaan. Het concern had last van zwakkere marktomstandigheden, maar wist toch een autonome groei te realiseren van 3%.  Het operationeel resultaat (ebita) kwam uit op €187,5 mln, een toename van 5% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Onderaan de streep werd een nettowinst geboekt van €137,8 mln (€ 1,25 per aandeel). Dat is een stijging van 6% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2018. Daarmee waren de resultaten over de eerste helft van 2019 iets beter dan de gemiddelde verwachting onder analisten. Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers en zetten het aandeel gedurende de handelsdag circa 5% hoger.

Opvallende prestatie

Hoewel de industriële-productiecijfers in Duitsland in juli uitkwamen op het laagste niveau in zeven jaar tijd, wist Aalberts in de eerste helft van het jaar zijn omzet in de regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland op te hogen met €10 mln naar €313 mln. Ook de omzetgroei van 8,2% binnen automotive viel op. Aalberts liet weten dat er minder vraag was naar warmte- en oppervlaktebehandelingsactiviteiten vanuit de auto-industrie als gevolg van de handelsoorlog en strengere milieueisen voor auto’s. Het concern wist dit echter op te vangen door meer omzet te realiseren met de verkoop van nieuwe onderdelen voor hybride en elektrische auto’s.

Advies

Gezien de prestaties uit het verleden, vertrouw ik erop dat het management de stijgende lijn de komende periode kan vasthouden. Ik verwacht dat het bedrijf erin zal slagen om de marges te verbeteren. De brede spreiding over tien niches en verschillende regio’s stelt Aalberts in staat om goed om te gaan met lastige marktomstandigheden. Mijn taxatie van de winst per aandeel laat ik ongewijzigd op €2,55. Uitgaande van die taxatie komt de koers-winstverhouding voor dit jaar uit op 14, wat een aantrekkelijke waardering is. Ik handhaaf daarom het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!