Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Beter Bed kijkt verder dan de cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

De halfjaarcijfers van Beter Bed waren slecht, zoals ik al had verwacht. Het is ook logisch, gezien de herstructurering. Er zijn echter lichtpuntjes.

Beter Bed meldde een stijging van de halfjaaromzet bij de voortgezette activiteiten van 9,2%, naar €94 mln. De vergelijkbare omzet (bij dezelfde winkels) steeg met 4,2%. Daarbij gaat het om de activiteiten in de Benelux, Zweden en bij de grotehandelsactiviteiten. Mede door extra kosten in verband met de nieuwe herstructurering werd er echter een nettoverlies geleden van €0,7 mln, tegen een winst van €2,1 mln in 2018.

Bij het af te stoten Matratzen Concord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland daalde de omzet met 18%, naar €92 mln, Het nettoverlies steeg naar €21,9 mln (was €8,9 mln), onder meer door een extra afschrijving op compensabele verliezen voor de fiscus van €6,7 mln).

Beter Bed spreekt met potentiële kopers Matratzen Concord

Het bedrijf blijft Matratzen Concord herstructureren om het aantrekkelijk te houden voor overname. Daarover werd gemeld dat er gesproken wordt met potentiële kopers. Eind 2019 moet er een deal zijn. Op basis van deze verkoop verwacht ik nog steeds op termijn koerswinst. Ik handhaaf dan ook het koopadvies.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!