Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies van de dag Jaap Barendregt, 23 jul 12:00

Beter Bed komt op krachten

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Beter Bed is voorlopig uit de brand dankzij extra leningen.

Eerder deze maand verhoogde ik het verkoopadvies bij €1,78 naar ‘kopen’. Dat deed ik in de verwachting dat Beter Bed oplossingen zou vinden voor zijn problemen op de Duitse markt en dat de koers hierdoor zou stijgen. Dat is nu gebeurd.

Het meest urgente probleem was, gezien de leenovereenkomsten met de banken, de liquiditeit. Als daarvoor een oplossing zou worden gevonden, zou dat tijd geven om de Duitse dochter Matratzen Concord (deels) te verkopen en ondertussen de rentabiliteit ervan te verbeteren. Dat is gelukt. De banken zien voorlopig af van toepassing van de regels, hebben een trekking van nogmaals €3 mln toegestaan en enkele aandeelhouders hebben €7 mln geleend aan het bedrijf.

Nabije toekomst van Beter Bed

Over een jaar lopen de nieuwe bank- en aandeelhoudersregelingen af. Beter Bed denkt echter Matratzen Concord dit jaar al (deels) verkocht te hebben. Het tijdschema lijkt te kloppen, en na verkoop zullen de winstgevende activiteiten resteren. Ik blijf daarom bij het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!