Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Portefeuilles Jaap Barendregt, 24 jul 2019 11:45

Offensieve portefeuille groeit door

0 0 Leestijd ongeveer

De rendementen van de Offensieve portefeuille blijven zich gunstig ontwikkelen. Maar het gaat er nu om spannen, want het cijferseizoen is aangebroken.

Bij de eerste cijfers zaten die van treinvrachtvervoerders CSX en Union Pacific. Het nieuws van CSX was niet goed. Het bedrijf kwam met kwartaalcijfers die de financiële markten zwaar tegenvielen. De omzet was slechts iets gedaald, maar de pijn zat hem in de verwachtingen. Het bedrijf bracht de verwachte omzet over 2019 terug van +2 naar -2%. Daarbij toonde CSX zich onzeker over de economische ontwikkelingen. Overigens kwam een deel van de daling doordat het bedrijf selectiever is geworden in de vrachten die het aanneemt. Daarmee gaat het rendement juist omhoog. CSX kon dan ook een keurige stijging van de winst per aandeel melden van 7%.

Zelfde verwachting, andere koersreactie

Branchegenoot Union Pacific kwam met dezelfde omzetverwachting (-2% voor heel 2019), maar werd daar aanvankelijk juist voor beloond met een lichte koersstijging. Het is maar hoe de boodschap gebracht wordt, en natuurlijk ook wat de verwachtingen van de financiële markten zijn. Overigens kon Union Pacific ook melden dat de efficiency van het vrachtvervoer groter was geworden. De winst per aandeel steeg met 12%. Het resultaat van de cijfers was dat CSX de afgelopen week met 15 procentpunt in koers daalde en Union Pacific met 2,8 procentpunt.

Andere grote koersfluctuaties

Een andere daler was Basic-Fit. Het bedrijf vertoonde gezonde groei, met een omzetstijging van 27% en een operationeel resultaat bij de sportscholen (zonder overhead) dat 26% steeg. Maar van dit groeifonds werd meer verwacht. De koers daalde na de bekendmaking van de cijfers en kwam over de week genomen uit op een min van 5 procentpunt.

Een grote stijger was ASML, dat een omzet rapporteerde die aan de bovenkant van de eigen verwachtingen lag. Voor de rest van het jaar verwacht het bedrijf hogere kwartaalomzetten en voor 2020 verdere groei. Het aandeel steeg met 15,6 procentpunt.

Over het hele jaar staat het aandelensegment van de portefeuille op +27,2%. De portefeuille als geheel steeg met 23,9%, wat het rendement sinds de start op 2 november 2010 op +82,2% bracht.

Takeaway.com in verdomhoekje
In aanloop naar de halfjaarcijfers op 31 juli van bezorgbedrijf Takeaway.com staat er wat druk op het aandeel. JP Morgan Cazenove bracht de schatting voor 2019 voor het operationeel resultaat (ebitda) terug van een kleine plus naar een kleine min. Bovendien waren er wat publicaties over insiders die hun aandelen verkopen, iets dat beleggers niet graag zien. Het aandeel leverde in de Offensieve portefeuille de afgelopen week 2,2 procentpunt in.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!