Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 8 jul 2019 10:43

Beurzen Vandaag: winstwaarschuwing BAM, meer passagiers Air France-KLM

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel BAM gaat flink onderuit na een winstwaarschuwing door kostentegenvallers. Verder nieuws over Air France-KLM en Deutsche Bank.

NEDERLAND – Winstwaarschuwing BAM

Ondanks een start in het rood stond de AEX-index om half tien 0,1% hoger. BAM trekt vandaag de meeste aandacht op de Nederlandse beurs. Het bedrijf heeft gewaarschuwd dat de verwachtingen voor 2019 niet gehaald zullen worden. Door kostentegenvallers bij een aantal projecten is het bouwbedrijf in het eerste halfjaar in de rode cijfers terechtgekomen. Het aandeel staat 23,7% lager om half tien.

Air France-KLM heeft de vervoerscijfers voor juni bekend gemaakt. Het aantal passagiers steeg met 3,4%, maar vrachtvervoer daalde met 3,6%. Vooral Transavia deed het goed, met 9,0% meer passagiers.

Ten slotte heeft Citi het advies op het aandeel AkzoNobel verlaagd naar ‘verkopen’. Volgens de analisten van Citi zal Akzo de groeidoelstellingen niet halen. Het koersdoel is €70.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA – Deutsche Bank

Ook de Eurostoxx50-index stond na een half uur handel iets lager, op -0,1%. Deutsche Bank heeft bekend gemaakt dat het bedrijf 18.000 banen zal gaan schrappen de komende jaren. Het aandeel staat maandagochtend 3,0% hoger.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Société Générale +1,0%
  • BNP Paribas +0,6%
  • Schneider Electric +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Sanofi -1,0%
  • Safran -1,0%
  • CRH -0,9%

VERENIGDE STATEN – Banenrapport

De Dow Jones sloot vrijdag met een verlies van 0,2%. Het Amerikaanse banenrapport over juni was boven verwachting, met 224.000 nieuwe banen. Daardoor ontstaat er twijfel of de centrale bank later dit jaar de rente zal gaan verlagen. Zoals geregeld slecht nieuws goed voor beurskoersen is geweest, is nu goed nieuws slecht voor de beurs. Maar voor de langere termijn kan het toch niet slecht zijn als het goed gaat met de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

De Amerikaanse rente is na een daling in juni weer opgelopen door het goed banenrapport van afgelopen vrijdag. De Federal Reserve komt 30 en 31 juli weer bijeen. Dat zal weer een moment worden waarop beleggers proberen te achterhalen wat de plannen van de centrale bankiers voor de rente zijn.Winstwaarschuwing BAM

AGENDA

Vandaag zijn er geen belangrijke agendapunten

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!